De hemelpoort Over terechte en onterechte doodsangst

Theo de Graaf

Category: Religion

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Ga naar Google, zoek op ‘doodsangst’ en je krijgt meer dan 32.000 hits. Ga je in die zee van hits op zoek naar artikelen of boeken die je van je doodsangst af kunnen helpen, dan vind je weinig tot niets. Volgens Theo de Graaf lijkt internet wel ‘the place to be’ voor informatie over de dood, maar biedt het geen oplossingen. Daarom wil hij met dit boek vooral onterechte angst voor de dood bestrijden. Maar hij wil ook duidelijk maken dat we de mogelijkheden voor een positieve overgang naar de ‘gene zijde’ zelf in de hand hebben. De auteur gaat daarbij niet uit van religieuze of filosofische bespiegelingen, maar van feitelijke informatie uit nieuwe stromingen binnen de wetenschap.

From the book

Wat is ‘dood’? De kreet "dood is dood" is een niets zeggende dooddoener die nergens op is gebaseerd. En ook de gevleugelde volkswijsheid "daar is nog nooit iemand van terug gekomen" klopt van geen kant, maar daarover later meer. Dergelijke opmerkingen zijn alleen geschikt voor angsthazen die een verstandig gesprek over een gevoelig onderwerp uit de weg willen gaan. Het is verstandiger al lezend en luisterend op zoek te gaan naar de werkelijkheid. We zullen in de komende hoofdstukken zien dat er enorm veel relevante informatie bestaat over leven en dood. Daarvoor moeten we niet bij de gevestigde wetenschap zijn want die beperkt haar denkraam tot de materie en tot wat op de materie kan worden teruggevoerd. Gelukkig verliest dat dogmatisch materialisme snel terrein door de feiten uit de menselijke praktijk en uit de kwantumfysica. Het duurt echter lang voordat de conservatieve geleerden tot de erkenning komen dat de houdbaarheidsdatum van hun theorie is verstreken. Intussen groeit het aantal wetenschappers dat zich niet binnen het paradigma van het materialisme laat opsluiten. Zij verbreden hun onderzoeksterrein om helderheid te krijgen over verschijnselen die met de klassieke natuurkunde niet kunnen worden verklaard. Het is deze sector van de wetenschap die ons dichter bij de waarheid over bijvoorbeeld leven en dood brengt.

About the author

"Ik ben getrouwd, gelukkige vader van vier zoons en trotse opa van vier kleinzoons en een kleindochter. Ik werkte als commercieel en communicatief medewerker. Daarnaast was ik priester/voorganger en als geestelijk verzorger had ik veertig jaar lang te maken met zaken rond leven en dood. Na mijn 65e verdiepte ik mij in alle wetenswaardigheden die ik daarover te pakken kon krijgen. Op basis van die feitelijke informatie schreef ik dit boek over terechte en onterechte doodsangst."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De hemelpoort Over terechte en onterechte doodsangst

Author:

Theo de Graaf

Category:

Religion

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

11-11-2011

ISBN:

978-94-6176-590-1 / 9789461765901

Price:

€ 15,45

Language

Dutch