DE SCOOTMOBILIST

Jos van Rens

Categorie: Diversen

€ 16,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Voordat u op weg gaat met uw scootmobiel is het zeker zinvol dit boek door te nemen. Het hoeft niet in één keer. Bepaal uw eigen tempo en volg uw eigen route. Dankzij dit boek hoeft u niet door schade en schande te leren. U leert in een veilige omgeving. Wij bieden u de helpende hand en wensen dat u nog lang gebruik kunt maken van deze mobile vrijheid. Stel uzelf maar eens op de proef en ga aan het werk, liefst vandaag nog. Dan kunt u morgen gaan rijden en genieten van uw mobiliteit. Veel rijplezier!

Uit het boek

Vaak krijgen mensen naarmate ze ouder worden te maken met beperkingen op het gebied van de mobiliteit. Meestal zijn dit beperkingen waardoor men minder makkelijk grote afstanden kan lopen of moeilijk langere tijd kan staan. Maar ook horen en zien is niet meer zoals het vroeger was. Zelfstandigheid wordt als een groot goed ervaren. Gehandicaptenvoertuigen als de scootmobiel en de elektrische rolstoel zorgen ervoor dat u mobieler bent en weer zelfstandig op pad kunt gaan. Beide voertuigen worden door een elektromotor, gevoed door accu’s, aangedreven. Met deze voertuigen kunt u grotere afstanden afleggen zonder afhankelijk te zijn van anderen. U verblijft met deze voertuigen in de zogenaamde openbare ruimte. Dat kunnen zijn: de weg, het fietspad ,het trottoir of voetpad, maar ook winkelcentra en openbare gebouwen. Hier goed mee om te gaan behoeft enige kennis en kunde op gebied van verkeer en het besturen van het voertuig. Niet altijd is deze kennis en kunde vanzelfsprekend. Volgens een bericht op internet van VVN Barneveld op 18 maart 2010 waren er op dat moment in Nederland circa 180.000 scootmobielen in gebruik. Jaarlijks komen er 35.000 bij! Aldus VVN Barneveld. Volgens deze gegevens zullen er in 2020 in Nederland meer dan 500.000 scootmobielen rondrijden . Het aantal ongevallen waarbij een scootmobiel betrokken is stijgt jaarlijks en veroorzaakt relatief veel schade, letsel en kosten. Gebruikers zijn kwetsbaar doordat ze door hun leeftijd gevoeliger zijn voor kwetsuren en deze daardoor vaak ernstiger zijn. Dat betekent een langere herstelperiode en vaak zelfs een niet meer volledig herstel! Extra aansporing om goed voorbereid met de scootmobiel op pad te gaan.

Over de auteur

"Ik ben mede-eigenaar van ‘van Rens & Loontjens Verkeersadvies en verkeerskundig adviseur. Tevens ben ik muzikant, manager en tekstschrijver. Naast mijn passie voor muziek vind ik mobiliteit een groot goed. Kennis van zaken als verkeer en voertuigtechniek worden ingewikkelder naarmate onze leeftijd toeneemt en onze zintuigen afnemen. Met dit boek wil ik de verbinding leggen tussen kennis van verkeer, het voertuig en de bestuurder."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

DE SCOOTMOBILIST

Auteur:

Jos van Rens

Categorie:

Diversen

Aantal pagina's:

92

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

18-11-2011

ISBN:

978-94-6176-621-2 / 9789461766212

Vaste prijs:

€ 16,45

Taal

Nederlands