De Barbarijse Kerkers

Rona Kreekel

Category: Novels

€ 29,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

1666 - Rochette keert terug naar zee, maar voor ze weer bij Louveteau kan aanmonsteren, zal ze moeten ontsnappen aan de Spaanse piraten die haar gevangen genomen hebben. Na terugkeer op de Esperanza blijken haar problemen met Louveteau en de mannen echter nog niet voorbij. Charmaines intriges voeren Rochette daarna naar Duinkerken, waar ze met haar verleden moet afrekenen, en naar de onderwereld van Parijs. Op de terugtocht naar Jamaica worden zij en enkele van haar mannen gevangen genomen door de Barbarijse kapers van Tunis. En hier, in de kerkers, wordt ze gedwongen tot de meest afgrijselijke daad in haar leven...

From the book

De dageraad kwam langzaam. En toen vielen de piraten aan, terwijl alle ogen van de soldaten naar zee gericht waren, waar de dertien schepen hun geschutspoorten openden. Gillend als duivels stormden ze naar de muur, waar de Santa Catalina poort geflankeerd werd door de Baluearte de Santa Catalina en de Baluarte de San Lucas. Onder moordend vuur werden ladders tegen de hoge, dikke muren gezet en als klapperratten klauterden ze ertegen op. Niemand die hen hier verwacht had. Ze hadden er een etmaal over gedaan om onopvallend, zwemmend, drijvend op wrakhout, van eiland naar eiland te komen en zich aan deze zijde schuil te houden. De stad had teveel op zijn muren en zijn riffen vertrouwd, de gouverneur teveel op het brokkelige moraal van de Spaanse soldaten. De weinige wachters stortten badend in hun eigen bloed neer en de hel was los. Het was zo snel gegaan, dat er in de hele wereld schande van gesproken zou worden, een smet op het Spaanse blazoen. De piraten spoelden door de stad, alsof een dijk gebroken was en de zee zich een weg zocht door alle stegen en straten. En nog geen twee uur later was de stad gevallen. Duizenden werden er gevangen genomen, burgers en soldaten, die in de kerk werden opgesloten. Misschien was het geen aangenaam lot, maar beter dan dat ze zich in hun huizen verscholen hadden, wanneer de ware hel los zou breken. En toen gaf Louveteau de stad vrij voor plundering. En was de duivel los.

About the author

"Ik ben in 1966 in Amsterdam geboren en woon sinds 2003 met mijn gezin in Krommenie. Gefascineerd door geschiedenis begon ik met reënactment (Vroege Middeleeuwen). Na een publicatie in het magazine Dungeon en het schrijven van artikelen voor Íthróttir is in 2011 mijn eerste roman Rochette uit Duinkerken uitgegeven. De Barbarijse Kerkers is het vervolg."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Barbarijse Kerkers

Author:

Rona Kreekel

Category:

Novels

Number of pages:

616

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

18-11-2011

ISBN:

978-94-6176-624-3 / 9789461766243

Price:

€ 29,49

Language

Dutch