Lois en de draak

Carolien Dierickx

Category: Fantasy

€ 13,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Op een middag ziet Lois een vliegende draak. Ze vertelt dit aan haar moeder, maar die gelooft haar niet. Als het ’s avonds op het journaal voorbij komt, gelooft haar moeder haar toch. Die avond vraagt de draak Lois om hulp, want na de ontploffing van zijn planeet heeft hij geen eten meer. Lois en haar moeder bedenken samen een plan hoe de draak weer aan voedsel moet komen. Ze vliegen naar Amerika en beleven dan allerlei avonturen in de ruimte. Wil je weten of hij zijn voedsel vindt en of hij nog een vriendje krijgt? Begin dan snel met lezen!

From the book

"Goed, ik heb een vraag. Hoe komen we van Nederland helemaal naar Amerika?" vraagt moeder nadat Lois het plan uitgelegd had. "Simpel," zegt Joe, "op mijn rug." "Ik weet niet of ik dat wel durf", zegt moeder aarzelend. "Dat kan je best, mam!" zegt Lois. Ze klimt het raam uit en gaat zitten op de rug van Joe. "Kom", zegt Joe. "Wacht," aarzelt moeder, "we moeten wel wat kleding meenemen in onze koffer." Ze zoekt een koffer en doet er van alles in. Dan vraagt ze aan Joe: "Hoe moeten we die koffer meenemen, want heb je misschien zoiets als een bagageruimte?" "Nou," zegt Joe, "ik kan het misschien meenemen in mijn bek." "Oké." Dan klimt moeder voorzichtig het raam uit, en klimt op de draak. "Zo," zegt ze, "dit is toch wel spannend!" Ze geeft de bagage aan Lois en die doet het voorzichtig in Joe zijn bek. Als iedereen zit, komt Joe in beweging. Eerst langzaam, dan steeds sneller en sneller. Ze vliegen vooruit. "Joehoe!" roept Lois. "Geweldig," schreeuwt moeder, "dit is best wel leuk!" Na nog een lange tijd vliegen over zee, zien ze land. Tussen de rotsblokken van de kust zien ze ook een grot. "Wow, Amerika!" roept Lois als ze er zijn. "Dat was snel", mompelt moeder. Joe, moeder en Lois vliegen verder. In de verte, op een heuvel, zien ze eindelijk het ruimtestation. Er staat ook een raket erbij. Joe vliegt er naar toe. Van dichtbij ziet de raket er veel groter uit. "Tsjonge", fluistert Lois. "Zeg dat wel!" beaamt moeder. Ze zien allemaal een heleboel bewakers bij de ruimtestation staan. "Mam, je hebt toch wel die ene jurk mee?" "Vergeten, maar ik heb wel mijn hakken meegenomen", zegt moeder. "Mam, we moeten ons wel aan ons plan houden hoor."

About the author

"Ik ben in 2001 geboren en ik woon in Mijdrecht. Ik lees vanaf groep 3 enorm veel. Ik tekende en ik schreef mijn eigen prentenboeken en voor mijn broertje zijn 8e verjaardag schreef ik dit boek. Zijn reactie was enthousiast. Ik bedacht me toen dat andere kinderen het boek ook wel leuk zouden vinden. Daarom ben ik erg trots op het feit dat het boek ook echt uitgegeven is. Angélique Boter, een bekend illustrator en beeldend kunstenaar uit Groningen, heeft de illustraties voor mijn boek gemaakt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Lois en de draak

Author:

Carolien Dierickx

Category:

Fantasy

Number of pages:

32

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-11-2011

ISBN:

978-94-617-6607-6 / 9789461766076

Price:

€ 13,45

Language

Dutch