56-65

Jan Sentveld

Category: Miscellaneous

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In 1956 was de zesde klas van de lagere St. Adelbertusschool te Egmond Binnen klaar om naar het vervolgonderwijs te gaan. Nu deze klas 65 jaar wordt, komen die leerlingen nog eens samen voor een reünie op 15 maart 2008. Bij gelegenheid hiervan heeft een van hen een boek geschreven over het dorp Egmond Binnen in die tijd, over de school, de zaken die hen toen bezig hielden en over het leven dat de leerlingen daarna hebben gevolgd. Het is een bron van informatie voor de klasgenoten van toen, maar ook een feest van herkenning voor generatie- en dorpsgenoten. Het geeft een beeld van een vervlogen tijd, waarnaar wij soms wat nostalgisch terugkijken zonder er ooit naar terug te verlangen.

From the book

Het dorpsbeeld van Egmond Binnen werd opgesierd door een tweetal fraaie boerderijen langs de Herenweg, een aan de zuidzijde, Vredestein, en een aan de noordzijde, Waterrijk. Ze hadden allebei een sierlijke oprijlaan en aan de achterzijde liep je zo de duinen in en er was een heel bos rondom. Verder werden er vanzelf bloembollen geteeld in het dorp en bij Rijnveld, Valkering, Baltus, Klaas Schuit, Apeldoorn en nog een paar kleinere bollenkwekers, ik noem ze niet allemaal, werkten heel veel inwoners van Egmond Binnen. Die hadden daar zwaar werk maar dat werd niet ongewoon gevonden. Wat dat voor invloed had op de gezondheid van deze mensen kwam pas veel later pijnlijk aan het licht. Een hele generatie van deze mensen is omstreeks hun vijftigste levensjaar gestorven aan alle mogelijke kwalen, mede veroorzaakt door het zware lichamelijke werk. Machines moesten nog ontwikkeld worden of konden om financiële redenen niet worden aangeschaft. Ook aan de ondernemerszijde overleden sommigen op veel te jonge leeftijd.

About the author

"Ik ben geboren op 24 juli 1944 en ben een van de leerlingen van de zesde klas van de St. Adelbertusschool te Egmond Binnen die in 1956 de school verliet. Ik ben de oudste uit een gezin van negentien kinderen, gehuwd en vader van twee kinderen en grootvader van drie kleindochters. Vanaf mijn veertigste levensjaar ben ik directeur van een zorginstelling en ben daarbij betrokken als bestuurder in de ouderenzorg in Hillegom, waar ik woonachtig ben. Daarnaast ben ik maatschappelijk druk bezet en heb ik drie boeken geschreven."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

56-65

Author:

Jan Sentveld

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

196

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 x 20 cm

Release date:

22-02-2008

ISBN:

978-90-8834-325-4 / 9789088343254

Price:

€ 16,45

Language

Dutch