Cover voorkant
Een handvol avondrood
Een handvol avondrood

Een handvol avondrood

Julian Peter Librecht

Category: Stories

€ 19,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een handvol avondrood is een boek zonder seks, geweld, gruwel, choquerende fantasma’s of uitgelokte reality. Het wordt juist gedragen op een nieuwe wind die volgens Julian Peter Librecht door de literatuur waait: een wind van eenvoud, authenticiteit, zingeving, aandacht voor het fraaie woord, respect voor de menselijke emotie en het natuurlijke ritme van het leven. Een boek met schuiloorden en rustpauzes in een kille en hectische wereld die doordraait. ‘Low literature and low television’ kunnen metgezellen zijn op weg naar een menselijkere samenleving.

From the book

Om drie uur in de morgen zou het gebeuren, zou de aarde beven, de sterren botsen, de bliksem inslaan, de Schelde branden, de kathedraal instorten, de pakhuizen smeulen in hun as. Er stond in ieder geval iets te gebeuren! Victor le Sot had het gehoord in de geluiden van de dag, gezien in de straatmeute die hem al de tijd had aangegaapt, geproefd in de jenevers die hem van in de vroege voormiddag hadden beschonken, gedroomd tijdens zijn zon over-goten siësta. Hij wist niet meer hoe of waar of wanneer het hem in zijn hoofd was opgekomen, maar hij was er vast van overtuigd en hij vertelde aan de anderen dat het om drie uur in de morgen te gebeuren stond. Het was diep in de nacht. Na een godverloren dag in de kraakpanden op het Zuid, hun dagelijkse strooptochten en een zomeravond in het plantsoen, waren ze uiteindelijk na middernacht beland op de kade bij de Stroom. Ze zaten er bij de pakhuizen samen, hun jassen op de grond, hun hemden breed open, de buit van de dag in plastieken zakken tegen zich aan. Victor le Sot was de leider van de bende: een zomerhoed schuin op zijn zilverwitte krullen, een slobbertrui om zijn lenden en een fluwelen broek over zijn laarsjes geplooid. Bien de dwerg was de gedweeë gezel, een sul met een kwabbig gezicht, een bolronde bril op zijn ossenneus, een westernhoed achter op zijn waterhoofd en een versleten overall als een zak om zijn lijf. Clouclou was de dief uit het Walenland, een gluiper met een zwarte knevel, een zeemanspet op zijn grote oren en een verschoten mantel over zijn knieën gedrapeerd. Mien ten slotte was de doodnaïeve slons, een schichtige vrouw met schele ogen en een tandeloze mond in haar gezicht, graatmager en slungelig in haar veel te grote kleed. Ze waren onder de indruk van de mare die ze te horen kregen. Zwijgend keken ze uit over de stroom. Die zat bedekt met schubben van licht en liet steeds nadrukkelijker de geur van de zee uit zijn donkere vloed los.

About the author

"Ik werd geboren aan de voet van de Vlaamse Ardennen en was Vlaams volksvertegenwoordiger en lid van de Interparlementaire Commissie De Nederlandse Taalunie Brussel - Den Haag. Ik schreef talrijke boeken en essays en publiceerde in toonaangevende literaire tijdschriften. Mijn werk werd meermaals bekroond, ondermeer driemaal met de Letterkundige Prijs van de Provincie Oost-Vlaanderen."

Reviews

2012-03-11 10:30:53 | By: Gaby Desmyter regiocoördinator MR
Een écht fijn genieten van het kunst- en schrijversschap van Julien Peter Librecht is gewaarborgd voor wie het boek aanschaft.
Zeker weten!

2012-02-09 09:29:19 | By: Directeur Herman Van Santen
Dat mooie boek heb ik in één ruk gelezen.
De verhalen hebben me sterk en herkenbaar aangesproken.
Bezorg ons, zolang het ons nog gegeven is, nog zo vele mooie momenten.
(Directeur Herman van Santen, Appelterre)

2012-01-12 09:08:59 | By: Dichteres Aleidis Dierick
Met ontroering heb ik het boek 'Een handvol avondrood' gelezen. De verhalen zijn aangrijpend en vragen om herlezing en bezinning. Er is zo weinig bedachtheid en bezinning in onze maatschappij. Wat betekent nog idealisme, inzet voor een groots idee, voor een diepzinnig leven...Iedereen roept en schreeuwt om ter hardst, maar de echten, de denkers en de voelers, die worden niet gehoord. Wat een tijd!
Ik hoop dat je boek naar velen zijn weg mag vinden!
Van harte proficiat! De schoonheid van het 'avondrood' maakt onze wereld rijker.

2012-01-10 17:00:42 | By: Lerares Lieve Jansegers
Zéér mooi en aangrijpend! Proficiat voor dit heel mooie boek! Ik ben dus nog meer gemotiveerd om het als geschenk te geven.

2012-01-08 16:46:14 | By: Directrice Edith De Rick
Ik heb met grote belangstelling het boek gelezen. Wat een voltreffer!!! Neen, niet in één adem door, want elke verhaal is zo boeiend geschreven, dat het telkens nog wat kans moet krijgen om te laten nazinderen. Het zijn stuk voor stuk aangrijpende verhalen die beklijven. Een schitterend werk!!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een handvol avondrood

Author:

Julian Peter Librecht

Category:

Stories

Number of pages:

216

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

01-12-2011

ISBN:

978-94-617-6655-7 / 9789461766557

Price:

€ 19,45

Language

Dutch