Jezusbeelden en andere verbeeldingen

Edwin van der Veer

Category: Religion

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Jezusbeelden en andere verbeeldingen neemt de auteur u mee op ontdekkingsreis naar die ene persoon waar de christenheid zich naar noemt: Jezus! Voor sommigen een vloekwoord, voor anderen het levende woord. Wie is hij nu echt? Welke beelden bestaan er over hem? Is uw Jezus wel de zijne en wie heeft er gelijk? Verwacht geen kant en klare antwoorden in dit boek te vinden, maar ontdek hoe beelden door ervaringen en traditie zijn gevormd en wellicht misvormd. Van de altijd lieve ‘Kinderbijbeljezus’ naar de strenge Jezus van de bevindelijken. Heeft hij soms meerdere gezichten?

From the book

'Laat de kinderen tot mij komen', sprak hij tot zijn leerlingen toen zij die uitbundige kinderschare uit Jezus' buurt trachtten te houden. (12) 'Die kids zouden hem toch alleen maar hinderen in de uitvoering van zijn levenswerk?' Jezus als (kinder)vriend is een beeld dat we allemaal kennen. Hoe zal dat er hebben uitgezien? Kennelijk ging er een grote aantrekkingskracht van hem uit en bleek hij erg toegankelijk voor het jonge spul. Mijn ervaring met kinderen is dat zij niet bijzonder gecharmeerd zijn van een strenge meneer met een lange baard die tevens voor hen onbegrijpelijke taal uitkraamt. Nee, eerder hangen zij om de hals van personen die met ze durven spelen, die grapjes maken en hun taal spreken. Was Jezus zo iemand? Kinderbijbel-Jezus In onze kindertijd werden we gevoed met prachtige verhalen uit kinderbijbels met rijke illustraties. Jezus trad daarin duidelijk naar voren als een lieve man, uiterst vriendelijk en immer lachend. Naarmate we ouder werden veranderden de verhalen, zo ook zijn gezicht. Het werd strenger, ernstiger, dreigender. Zijn we destijds door onze ouders voorgelogen? Was het een marketing truc die ons tot geloven moest verleiden terwijl in de daaropvolgende jaren de kleine lettertjes met randvoorwaarden meer werden uitvergroot? Of zijn we iets kwijtgeraakt dat kennelijk voor kinderen vanzelfsprekend is maar voor ons steeds moeilijker te geloven met het toenemen van de jaren en het gezond verstand. Jezus' leerlingen joegen de kinderen bij hem vandaan en die geschiedenis lijkt zich in vele levens te hebben herhaald. Het kinderlijk geloof moest plaats maken voor het rationele. De speeltijd is voorbij, er is werk aan de winkel!

About the author

"Altijd al was ik geïntrigeerd door Jezus. Eens meende ik hem in-the-pocket te hebben maar steeds meer maakten de uitroeptekens plaats voor vraagtekens. Dit heeft mijn geloof niet afgebroken maar juist meer authentiek gemaakt. Als spreker en trainer voor kerkelijke groepen is het mijn verlangen mensen uit te dagen en te prikkelen. Na meegewerkt te hebben aan themaboeken van andere auteurs werd het tijd voor een persoonlijk en prikkelend geloofsdocument."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Jezusbeelden en andere verbeeldingen

Author:

Edwin van der Veer

Category:

Religion

Number of pages:

116

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-12-2011

ISBN:

978-94-6176-671-7 / 9789461766717

Price:

€ 16,45

Language

Dutch