Cover voorkant
Ik leefde van de lucht
Ik leefde van de lucht

Ik leefde van de lucht

Gerard J. Plukkel

Category: Biographies

€ 18,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wist u dat een Boeing 747 na 8 jaar helemaal uit elkaar wordt gehaald en met verse onderdelen weer in elkaar wordt gezet? Wist u dat piloten niet altijd vrij zijn van alcohol als ze achter de stuurknuppel kruipen? Gerard Plukkel, tot aan z'n pensionering gezagvoerder op een Jumbo-jet, vertelt erover in dit boek. Hij beschrijft het dagelijks leven van een vliegenier. Nooit in gevaar geweest, altijd veilig uit en thuis. Dankzij de oplettendheid van hem en zijn collega's. “Hé, er klopt iets niet met onze gewichtsverdeling.” Antwoord van het grondpersoneel:
“Sorry. Vergeten de helft van de passagiers in te laden.” Ik leefde van de lucht is een melange van technische weetjes en leuke anekdotes. Een aantrekkelijk boek voor iedereen die ooit het luchtruim heeft gekozen.

From the book

Net op tijd kwam hij vóór het einde van de baan tot stilstand, maar wel met alle banden van het onderstel lek geremd. De DC-9 was daarmee totaal onbruikbaar geworden. En omdat de piloot te veel wist, werd hij ter plaatse door de guerrilla’s doodgeschoten. Zijn stoffelijk overschot werd later in een ondiepe kuil naast de baan teruggevonden... ...Om kwart over acht had ze een veiligheidsagent van het hotel gewaarschuwd. Deze had de deur van kamer 1313 met een loper geopend en daar onze steward Theo aangetroffen. Dood!... ...Seconden later vloog het tweede toestel voorbij, ook rechts van ons, maar wel op dezelfde hoogte als de onze en maar een paar honderd meter bij ons vandaan. Wij waren met onze 16 bemanningsleden en 288 passagiers aan een gigantische ramp ontsnapt... ...De volgende ochtend, maandag 27 juni, werd een woordvoerder van de KLM-directie te Amstelveen gebeld door een journalist van De Telegraaf, met de vraag of de KLM misschien van plan was op zaterdag 2 juli een Boeing-747 te "parkeren" in het bos bij de luchtmachtbasis Deelen... ...Na de diefstal van de DC-9 werden de veiligheidsmaatregelen op het vliegveld van Dar es Salaam sterk opgevoerd. Vandaar dat die twee blanken enige tijd later, toen ze betrapt werden bij de helikopters van Nyerere, onmiddellijk waren doodgeschoten. Achteraf bleek dit tweetal overigens in dienst te zijn geweest van de Israëlische geheime dienst... ...Nauwelijks was de helikopter in de lucht of de passagier deed een greep in de cameratas en haalde daar een pistool uit, dat hij de vlieger in de zij drukte. "Naar Grave," schreeuwde hij boven het motorgeluid uit. "Naar de gevangenis en geen geintjes, want ik schiet je zo kapot."

About the author

Gerard J. Plukkel (1945) vloog tot zijn pensionering voor de KLM, de laatste jaren als gezagvoerder-Boeing-747/400. Momenteel woont hij met zijn echtgenote in Blokker. Samen hebben zij twee volwassen dochters. Eerder verscheen van zijn hand ‘Het Eerste Kwartier op de Maan’, de geschiedenis van de Amerikaanse bemande ruimtevaart tot de eerste maanlanding in juli 1969.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik leefde van de lucht

Author:

Gerard J. Plukkel

Category:

Biographies

Number of pages:

156

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-03-2008

ISBN:

978-90-883-4292-9 / 9789088342929

Price:

€ 18,99

Language

Dutch