Cover voorkant
Mijn mamma is te gek!
Mijn mamma is te gek!

Mijn mamma is te gek!

Marjolein Bok


€ 13,95

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tim, een jongetje van 9 jaar, vertelt wat hij meemaakt als zijn moeder depressief wordt en wordt opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Wat betekent dit voor hem en zijn broertjes, zijn vader en zijn omgeving? Hoe leg je aan anderen uit dat je moeder ziek is als je niets aan haar ziet? Doordat Tims mamma altijd eerlijk en op een begrijpelijke manier met hem praat, snapt hij beter wat er met haar aan de hand is. Hierdoor kan hij het ook aan zijn vriendjes uitleggen. Mijn mamma is te gek! is een informatief boek over ‘ziek zijn in je hoofd’ voor zowel ouders als kinderen.

From the book

Hallo, ik ben Tim, dit ben ik samen met mijn mamma, mijn 3 broertjes en mijn pappa. Een heel gewoon gezellig gezin. Pappa en mamma werken allebei, maar mamma is gelukkig ook heel vaak thuis als wij uit school komen. Een poosje geleden ging het niet zo goed met mijn mamma. Ik had dat wel gemerkt, maar ik wist ook niet precies wat er was want je zag verder niets aan haar. Maar mamma was anders dan daarvoor. Ze was erg moe, verdrietig en snel boos en daar begreep ik soms niets van. Op een dag ging mamma naar de huisarts. "Om te praten", zei ze. Ze vertelde dat ze ziek was, alleen dat je dat niet kon zien. Ze had geen been gebroken of een verband om haar hoofd en toch was ze ziek: `in haar hoofd!´ Ik vroeg aan mamma hoe het eigenlijk kwam dat je hoofd ziek kon worden. Mamma legde uit dat er in je hoofd hersenen zitten, daar kun je mee denken, voelen, zien, horen, onthouden en leren. Allemaal stofjes en draadjes (zenuwen) zorgen ervoor dat alles wat je ziet en hoort in je hersenen komt, zodat je erover na gaat denken en dingen kunt onthouden. Mamma bleef vier maanden in het ziekenhuis, dat duurde heel lang, maar gelukkig kwam ze wel regelmatig thuis. En nu, een jaar later, is mamma weer de oude. Ze is weer vrolijk en we doen weer leuke dingen. Maar er is ook veel veranderd.

About the author

"Ik ben geboren in Nijmegen (1972). Na het voortgezet onderwijs ben ik geneeskunde gaan studeren. Uiteindelijk ben ik jeugdarts geworden en al sinds enkele jaren werkzaam bij de GGD. Na een auto-ongeval kwam ik in een psychiatrische instelling terecht. Dit had een enorme impact op mijn kinderen en ons gezin. Ik begon aan dit boek om andere moeders die ik ontmoette te helpen. Nu, een jaar later, heb ik de draad weer gelukkig kunnen oppakken."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn mamma is te gek!

Author:

Marjolein Bok

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

40

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-01-2012

ISBN:

978-94-617-6738-7 / 9789461767387

Price:

€ 13,95

Language

Dutch