Gouden rijst met houten lepels

Ivan Govaerts

Categorie: Romans

€ 17,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De titel doet vermoeden dat het om een kookboek gaat, maar niets is minder waar. Gouden rijst met houten lepels is het verhaal over een klein meisje dat het slachtoffer is van een ernstige chronische darmziekte. De wereld van het hele gezin stort in wanneer de westerse geneeskunde geen uitweg meer ziet en maar blijft aanmodderen. De lange en moeilijke zoektocht naar een alternatief voor de medicatie eist zijn tol. Ontdek hoe het ganse gezin tegen het geloof van de meeste reguliere artsen in toch een gelukkig en gezond leven kan opbouwen dankzij een natuurlijke geneeswijze.

Uit het boek

Er leek weer geen einde aan te komen en de gedachte dat het wel eens zou over gaan, kon ons weinig geruststellen. Omdat de ondraaglijke pijnen nu maar eens moesten onderdrukt worden, belde ik naar dokter Uitenhove om haast op een smekende toon adequate pijnstilling te vragen. Haar oplossing was het geven van Junifen® wat we al uitprobeerden zonder enig resultaat. Tania was met deze raadgeving niet erg tevreden en telefoneerde de dokter dan maar zelf op om haar duidelijk te maken dat Nina wel degelijk pijn had. Het antwoord was: "Ja mevrouw, wat is pijn?" Wit van woede repliceerde Tania hier op: "Het is toch overal hetzelfde, niemand gelooft ons tot ze het zelf zien. Ze valt verdorie bijna flauw van de pijn." De altijd zo kordate en ad rem zijnde arts aan de andere kant van de lijn stamelde dat mijn echtgenote haar niet zo boos moest maken en adviseerde om meer buscopan® te nemen in combinatie met een pijnstiller. Bij het volgende consult was alle hoop nu gericht op deze homeopaat en haar korrels en druppels, maar ze moest toegeven niet meer te weten hoe ze de zaak nog kon aanpakken. Dit was de eerste maal dat ik een arts hoorde toegeven dat ze niet meer in staat was de taak van het genezen waar te maken in ons geval. Het is een spijtige zaak dat je dit als genezer moet doen, maar ik vind een dergelijke reactie beter dan iemand nodeloos aan het lijntje te houden en wat blijven aan te modderen. De enige uitweg die ze nog had, was ons door te verwijzen naar een persoon die zieke mensen behandelde door middel van de voeding en het ging deze maal duidelijk over een man die macrobiotisch voedingsadvies gaf.

Over de auteur

"Ik schreef dit boek om steun te bieden aan mensen die eveneens te maken krijgen met zo gezegde ongeneeslijke ziekten. Al jaren verdiep ik mij in de macrobiotische leefwijze en blijft hierin evolueren. Als creatieve duizendpoot voelde ik de drang om oude emoties van me af te schrijven afgewisseld met dagelijkse gebeurtenissen en beslommeringen."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Gouden rijst met houten lepels

Auteur:

Ivan Govaerts

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

190

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

13-01-2012

ISBN:

978-94-6176-736-3 / 9789461767363

Vaste prijs:

€ 17,45