Marloes

Fred van Rijn

Category: Novels

€ 19,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Alphons werkt aan een nieuw boek. Halverwege bevindt zijn verhaal zich op een dood punt. Hij besluit even afstand te nemen en maakt een wandeling door Den Haag. Op een terrasje raakt hij in gesprek met een man. Vanaf dat moment stapt Alphons in de wereld van zijn eigen boek en dringen zijn romanfiguren onafwendbaar zijn eigen leven binnen. Fictie en werkelijkheid zijn steeds lastiger van elkaar te scheiden en de vraag rijst of Alphons nog wel kan en wil ontsnappen aan zijn eigen fantasie. Maar is het wel fantasie?

From the book

Het enige dat hem verweten kan worden, is het schrijven van een boek. Het verzinnen van een verhaal. Het verzinnen van karakters. Het zou een mooie boel worden als dat niet meer mag. Als dat verboden zou worden. Er zou weinig kunst overblijven. Geen schilder die zich nog aan een naakt waagt. Geen beeldhouwer die nog een borst durft te beitelen. Há! Hij heeft alleen maar iets bedacht om zijn verhaal mee te beginnen. Het is nog niet eens een verhaal. Het is nog maar het intro. Het voorspel. De echte plot moet nog komen. Als die al komt. Komt er nog wel een verhaal? Daar twijfelt hij zo onderhand sterk aan. "Daar heb je toch geen Marloes bij nodig?" vroeg Wiedeke toen hij het haar probeerde uit te leggen. "Wat is nou de toegevoegde waarde van die Marloes?" Hij heeft haar een beetje bedremmeld aangekeken. Wat moet hij daar nou op antwoorden? "Zie je het zelf niet, jochie?" vroeg Wiedeke daarop. "Je moet je ei kwijt. Je hart is zo vol van die Marloes dat je er iets mee moet. Het liefst zou je het van de daken willen schreeuwen, maar dat kan natuurlijk niet, en dus schrijf je het maar op in je boek. Dat is het gewoon. Geef het nou maar gewoon toe." "Maar er vált niets toe te geven," verweerde Alphons zich. "Blijf je nou verdomme ontkennen?" begon Wiedeke te schreeuwen. "Blijf je nou ontkennen dat je iets met die kut-Marloes hebt? Zo komen we natuurlijk nergens! We zouden er als twee volwassen mensen rustig over moeten kunnen praten, jij en ik, maar jij..." "Er ís geen Marloes!" heeft hij teruggeschreeuwd. "Nee, nee," schamperde Wiedeke. "Nee, nee. Natuurlijk. Er is geen Marloes. Ik heb het zeker allemaal zelf verzonnen? Ja toch? Het ligt aan mij? Ik zie ze vliegen?" "Nee," verzuchtte hij, wetende dat het toch geen zin heeft.

About the author

"Ik ben geboren in 1956 op Scheveningen. Ik heb in mijn jeugd veel aan cabaret gedaan, in bandjes gespeeld en een gedichtenbundel uitgegeven. In 2008 verschijnt de verhalenbundel Flabbergast. Daarna begint het grotere werk: het schrijven van romans. Achtereenvolgens verschijnen Als twee druppels (2008), Alex (2009) en Z (2009). Elke roman speelt zich af in en om Den Haag, zodat de beschreven plekken voor veel mensen herkenbaar zullen zijn."

Reviews

2012-03-05 10:15:56 | By: Tim
Heerlijk verwarrend, zonder onbegrijpelijk te worden. Mooie balans.
Ik ben bezig met de Volkskrant serie debuutromans van bekende Nedelandse auteurs; 'Marloes' zou niet misstaan in die serie. Fred van Rijn verdient het grote publiek.

2012-02-10 16:39:59 | By: Marjolijn
Een intrigerend boek waar je volkomen in verdwaalt. Wat is echt en wat niet?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Marloes

Author:

Fred van Rijn

Category:

Novels

Number of pages:

258

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-02-2012

ISBN:

978-94-617-6786-8 / 9789461767868

Price:

€ 19,95

Language

Dutch