Cover voorkant
Een nieuwe tijd voor onderwijs
Een nieuwe tijd voor onderwijs

Een nieuwe tijd voor onderwijs

Ankie Boeve-Buurman

Category: Miscellaneous

€ 15,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat doe je als je kinderen zich niet thuis voelen op een reguliere basisschool? Nederland telt legio basisscholen en tal van onderwijsvormen. In Een nieuwe tijd voor onderwijs wordt beschreven hoe voor twee kinderen uiteindelijk het best passende onderwijs werd gevonden. Ankie Boeve-Buurman licht een aantal onderwijsvormen toe en geeft haar visie op onderwijs nu en in de toekomst. Een nieuwe tijd voor onderwijs is duidelijk, maar ook meeslepend geschreven en bevat veel praktische informatie. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over regulier en ander onderwijs.

From the book

Een ander leven

Toen de kinderen begonnen waren op De Vallei veranderde ons leven totaal.
Het is altijd wennen als je naar een andere school gaat, laat staan als je kiest voor een ander concept.

De grootste verandering die we ondergingen was vanuit het klassikale systeem naar een natuurlijk-lerensysteem. Leren vanuit de optiek van de leerkracht is iets totaal anders dan leren vanuit je eigen gevoel.
Als je leert vanuit andermans optiek draag je geen verantwoordelijkheid, want je doet wat een ander jou zegt te doen.
Als je leert vanuit je eigen gevoel, of je blauwdruk, leer je datgene waar je op dat moment behoefte aan hebt. Dat is totaal anders. Je verantwoordelijkheid wordt dan ook veel groter, want je bent verantwoordelijk voor je eigen proces. Daarnaast heb je ook je verantwoordelijkheden in de groep.

Als je bijvoorbeeld een hut wilt gaan bouwen met andere kinderen, heb je daarvoor een plan nodig. Je moet samen overleggen en dingen regelen. Je bent dus samen in een proces bezig om een doel te bereiken. Als dat doel (de hut) uiteindelijk wordt bereikt, heeft elk individu daaraan bijgedragen; iedereen was immers een onderdeel van het proces!

De eerste paar weken waren enorm pittig.
Vanuit het team was het geen enkel probleem als ouders bij nieuwe kinderen bleven ‘zolang als nodig is’.

About the author

"Ik ben geboren op 7 mei 1975 in Gendt. Nadat ik de Pabo-opleiding had gevolgd werkte ik als leerkracht in het basisonderwijs. In 2006 ging ik me specialiseren in het anders begeleiden van kinderen van circa 3-13 jaar. Daartoe volgde ik verschillende cursussen, waaronder de kernkindcoach-opleiding. Nu ben ik werkzaam als kernkindcoach binnen mijn praktijk Twinkelingcoaching. Ik begeleid mensen en scholen die anders willen omgaan met het kind van nu."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een nieuwe tijd voor onderwijs

Author:

Ankie Boeve-Buurman

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

74

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

10-02-2012

ISBN:

978-94-617-6796-7 / 9789461767967

Price:

€ 15,45

Language

Dutch