Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Een nieuwe tijd voor onderwijs

Auteur

Ankie Boeve-Buurman

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Wat doe je als je kinderen zich niet thuis voelen op een reguliere basisschool? Nederland telt legio basisscholen en tal van onderwijsvormen. In Een nieuwe tijd voor onderwijs wordt beschreven hoe voor twee kinderen uiteindelijk het best passende onderwijs werd gevonden. Ankie Boeve-Buurman licht een aantal onderwijsvormen toe en geeft haar visie op onderwijs nu en in de toekomst. Een nieuwe tijd voor onderwijs is duidelijk, maar ook meeslepend geschreven en bevat veel praktische informatie. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over regulier en ander onderwijs.

Over de auteur

"Ik ben geboren op 7 mei 1975 in Gendt. Nadat ik de Pabo-opleiding had gevolgd werkte ik als leerkracht in het basisonderwijs. In 2006 ging ik me specialiseren in het anders begeleiden van kinderen van circa 3-13 jaar. Daartoe volgde ik verschillende cursussen, waaronder de kernkindcoach-opleiding. Nu ben ik werkzaam als kernkindcoach binnen mijn praktijk Twinkelingcoaching. Ik begeleid mensen en scholen die anders willen omgaan met het kind van nu."

Productinformatie

ISBN
9789461767967 / 978-94-617-6796-7
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
10-02-2012
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
74
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Een ander leven

Toen de kinderen begonnen waren op De Vallei veranderde ons leven totaal.
Het is altijd wennen als je naar een andere school gaat, laat staan als je kiest voor een ander concept.

De grootste verandering die we ondergingen was vanuit het klassikale systeem naar een natuurlijk-lerensysteem. Leren vanuit de optiek van de leerkracht is iets totaal anders dan leren vanuit je eigen gevoel.
Als je leert vanuit andermans optiek draag je geen verantwoordelijkheid, want je doet wat een ander jou zegt te doen.
Als je leert vanuit je eigen gevoel, of je blauwdruk, leer je datgene waar je op dat moment behoefte aan hebt. Dat is totaal anders. Je verantwoordelijkheid wordt dan ook veel groter, want je bent verantwoordelijk voor je eigen proces. Daarnaast heb je ook je verantwoordelijkheden in de groep.

Als je bijvoorbeeld een hut wilt gaan bouwen met andere kinderen, heb je daarvoor een plan nodig. Je moet samen overleggen en dingen regelen. Je bent dus samen in een proces bezig om een doel te bereiken. Als dat doel (de hut) uiteindelijk wordt bereikt, heeft elk individu daaraan bijgedragen; iedereen was immers een onderdeel van het proces!

De eerste paar weken waren enorm pittig.
Vanuit het team was het geen enkel probleem als ouders bij nieuwe kinderen bleven ‘zolang als nodig is’.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek