Cover voorkant
Op weg naar de Klaagmuur
Op weg naar de Klaagmuur

Op weg naar de Klaagmuur

Aureool

Category: Bereavement
  • (4)

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na het tragische overlijden van haar zus, besluit Eileen Berkenshire een rondreis te maken door het Midden-Oosten. Eileen is nieuwsgierig naar een nieuw continent en is op zoek naar handreikingen om vanuit religieus oogpunt beter met haar rouw om te kunnen gaan. Maar haar grootste drijfveer is het antwoord krijgen op de vraag waarom Asher L’Chaim, de ex-verloofde van haar overleden zus, de relatie verbrak nadat zij hem vijfentwintig jaar geleden vanwege privé-omstandigheden in de kibboets Ginosar moest achterlaten. Door een ontmoet-ing met Asher in Jeruzalem, verwacht Eileen dichter bij haar zus te kunnen komen, maar zijn haar verwachtingen juist?

From the book

"We naderen risicogebied", zei Daniël. "We rijden nu langs de muur langs de Jordaan. Het is hier erg gevaarlijk." Dit bleek inderdaad het geval te zijn, want plotsklaps regende het kogels die tegen de buitenkant van de tank ketsten. "Ttttt", klonk daarop het afweergeschut van de tank. "Dat ik dit nog moet meemaken", zei ze lichtelijk in paniek tegen Jaap. "Het is maar goed dat mijn moeder dit niet weet. Die staat al duizend angsten uit!" "Katja ook", zei Jaap. Opnieuw hoorden ze het geluid van kogels, "pang, pang, pang" tegen de tank en daarop het afweergeschut van de machinegeweren. "Je moet er ook wel wat voor over hebben om je doel te bereiken", zei Jaap toen ze weer uit hun voorovergebogen houding recht gingen zitten. "Je kunt er zo langzamerhand zeker wel een boek over schrijven?" Ze lachte zenuwachtig. Ze was niet de enige die na een geleverde strijd de Gouden Stad bereikte en dacht aan Marleen. En ze waren nu bijna bij Asher! Zou ze gegaan zijn als ze dit van tevoren had geweten? "Heb je je enigszins voorbereid op wat gaat komen?", vroeg Jaap. "Het zou ook op een teleurstelling uit kunnen lopen." Ze beaamde dit. "Ik ga er inderdaad vanuit dat Asher nog leeft en ook aanspreekbaar is. Het zal hard aankomen als blijkt dat hij al is overleden. Het is zo belangrijk dat er duidelijkheid komt na vijfentwintig jaar onzekerheid." De tank raasde voort. "We naderen het centrum", riep Daniël. "Jullie kunnen je gereed maken. En vergeet de kaart niet! Het laatste stuk moeten jullie lopen." Ze zetten hun helmen op. Ze huiverde. De tank stopte en ze stapten achter elkaar uit in een gebied waar veel bomen stonden. Terwijl ze rugdekking kregen, liepen ze tussen twee soldaten, in gebukte houding, over een onverharde weg.

About the author

"Na de lagere school doorliep ik het havo (1978-1983) in Spijkenisse, waarna ik een secretaresseopleiding volgde. Met de aanvang van de studie tot docent Engels (2003-2009) begon ook het creatief schrijven. Een driejarige schrijvers-cursus (2007-2010) resulteerde in Hartstochtelijk Verlangen, een melancholiek sfeerverhaal gebaseerd op het Rondo Capriccioso van Mendelssohn Bartholdy, en mijn debuut-roman Op weg naar de Klaagmuur."

Reviews

2013-01-03 12:58:15 | By: Jan de Witte | Rating:
Prachtig boek met deels avontuurlijke en spannnende momenten met als constante rode draad de rouwverwerking en het vinden van een antwoord waarom mensen op een bepaalde manier handelen. Ik vond het een pakkend verhaal en heb je boek daarom ook in korte tijd uitgelezen.
Ben zeer benieuwd naar je volgende boek.


2012-09-18 13:49:30 | By: Jutta Meier | Rating:
Jouw boek heb ik met plezier gelezen en ik vond het een mooie reisbeschrijving met een diep gevoelige hoofdpersoon Eileen.

2012-09-18 13:53:18 | By: Finette van der Ploeg
Een spannend boek, met mooie omschrijvingen van de omgeving, en waarin de cultuurverschillen goed worden weergegeven.

2012-03-25 20:08:10 | By: Jeroen Buckers
Hoi lianne,

Dat klinkt wel veel belovend hoe de uitgever de recensie over jouw boek schreef.
Ik denk dat ik wel oren heb naar jouw boek, dus bij deze houd ik mij aanbevolen.

Groetjes JeroenWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op weg naar de Klaagmuur

Author:

Aureool

Category:

Bereavement

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-03-2012

ISBN:

978-94-617-6832-2 / 9789461768322

Price:

€ 18,45

Language

Dutch

Rating:

  • (4)