Het Genootschap Van Mendacium

Frank Waals

Categorie: Thrillers

€ 22,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Rome 2017, zeven wereldleiders komen bij elkaar in het Vaticaan om gestalte te geven aan een geheim genootschap dat eens in de honderdvijftig jaar bijeenkomt. Alleen de grootste zwaargewichten zijn uitverkoren de tijdcapsule van hun voorgangers te openen en daarmee het lot van de wereld, de mensheid en zichzelf te bepalen. Tegelijkertijd krijgt het zevental de zware taak een manuscript op te stellen voor hun opvolgers van de (verre) toekomst. Lukt het zeven ego’s persoonlijke wensen opzij te schuiven en te gaan voor één missie? Zijn zeven kapiteins op één schip gedoemd om te zinken of versterken ze elkaar? Het Genootschap van Mendacium is een spannende psychologische thriller, waarin niemand is wie hij lijkt en elk klein detail essentieel en fataal kan zijn. Met in de hoofdrollen: Johnny Kraaijkamp, Henny Huisman, Catherine Keyl, Edwin Rutten, Maureen du Toit, Bartho Braat, Pamela Teves en Danny de Munk.

Uit het boek

De plaats van het gebeuren is Rome. De eerste D-Day is 23 oktober. In de nacht van de 21e op de 22e komen de wereldleiders aan in het Vaticaan van paus Johannes Kraaijkamp de Tweede. Uiteraard zo veel mogelijk in burger en solo. Hoe gevaarlijk het ook is om zonder bewaking naar de Italiaanse hoofdstad af te reizen, de groep van zeven weet dat er geen andere mogelijkheid bestaat dan het op deze manier te doen. En allen weten ze wat het zegel op de brief betekent. Dat het in hun functie mogelijk is dat ze deze uitnodiging ooit een keer zouden ontvangen. De een vanwege zijn functie als staatshoofd, de ander door het verworven beroep en de daaraan hangende status. Wereldleiders uit alle windstreken van de aarde staan exact om middernacht aan de poorten van de pauselijke ambtswoning. Ieder voor een andere ingang, zoals beschreven in de brief die verdergaat met de volgende tekst: ‘U zult bij aankomst een dag en een nacht in afzondering doorbrengen. Facilitair en voedingsgewijs is alles voor u geregeld om een herstelperiode van vierentwintig uur te kunnen ervaren. U wordt verzocht de volledige bijkomende klachten van de lange reis in deze korte periode uit te bannen. Op 23 oktober, klokslag middernacht, krijgt u toegang tot de ronde kamer en de ronde tafel. Uw kamer bevat een rode deur die automatisch op dit tijdstip opent. U weet waarvoor u hier bent. Wees scherp en gereed want u zult het nodig hebben. Het lot en de toekomst van de wereld liggen in uw handen.’

Over de auteur

Frank Waals (1985) is programmamaker en enkele jaren deels verantwoordelijk geweest voor de content binnen o.a. RTL en SBS. Voor Forward Media en Palm Plus Productions regisseerde en/of produceerde hij tevens pilots en commercials. Als schrijvend journalist tekende hij vele verhalen op voor kranten en tijdschriften. In 2009 verscheen zijn debuutboek Musicalmania.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het Genootschap Van Mendacium

Auteur:

Frank Waals

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

178

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

28-05-2012

ISBN:

978-94-6176-959-6 / 9789461769596

Vaste prijs:

€ 22,00