Cover voorkant
Hotel De Vrijheid
Hotel De Vrijheid

Hotel De Vrijheid

Marja Vos

Category: Novels
  • (12)

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In het noordoosten van Frankrijk, midden op het platteland, staat het kleine hotel "De Vrijheid" waar verschillende gasten hun rust hervinden. Het hotel is het trotse bezit van Pierre. Pierre is een hartelijke man, maar hij verzwijgt een aantal belangrijke dingen. Het leven van de hoteleigenaar lijkt voorspoedig te verlopen, totdat hij plotseling verdwijnt. Rechercheur La Croix wordt ingeschakeld om erachter te komen wat de reden van Pierres verdwijning is. En wat heeft de in Parijs wonende Philip met het hotel te maken? Hotel De Vrijheid is een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie of om ‘even weg’ te zijn uit het dagelijks leven.

From the book

Hotel De Vrijheid Een mooie zomerdag liep ten einde. De zon had geen moment verstek laten gaan. Het was druk geweest op de autowegen. Een stroom toeristen uit Nederland en België was op weg gegaan naar het zuiden van Frankrijk. Het was begin juli. Veel vakantiegangers reden zo’n reisdag in één keer door tot voorbij Lyon. Vele anderen zochten aan het eind van de dag een camping of een hotelletje. Hotel De Vrijheid lag in de Vogezen. Halverwege Toul en Dijon moest je de grote weg verlaten en in oostelijke richting rijden. Op ongeveer 15 kilometer afstand van het schattige plaatsje Épinal, stond het kleine hotel De Vrijheid. Het was het trotse bezit van Pierre. Het hotel had twaalf slaapkamers: twee eenpersoonskamers en tien tweepersoonskamers. Er was dus plaats voor tweeëntwintig gasten. Deze avond was het vol geweest. Veel gasten kwamen alleen maar overnachten. Na een goed ontbijt waren ze van plan door te reizen naar het zuiden. Anderen vonden dit kleine hotel in de Vogezen een doel op zich. In de omgeving was het goed toeven. Je kon hier prachtige wandelingen maken. Sommigen kwamen dan ook voor de rust van het platteland. Wanneer je in De Vrijheid wilde dineren kon dat. Dat moest echter op tijd worden doorgegeven. Alle gasten die hier aten zaten aan één lange tafel. Dat was een idee van Pierre geweest. Hij zag zijn gasten als één grote familie. Het diner was uitgebreid en vulde bijna de gehele avond. Wanneer het eten ten einde was, gingen de gasten dan ook altijd bijna allemaal direct naar bed. Op deze mooie zomeravond hadden de gasten buiten gegeten. In de prachtige tuin was een hoekje afgescheiden waar het avondeten plaatsvond. De verlichting was gezellig. Overal stonden bakken vol bloemen. De tuin zag eruit alsof hij dagelijks liefdevol werd verzorgd. De meeste gasten waren al naar bed.

About the author

"Ik (1948) werkte als docente Nederlands en conrector van de onderbouw in het voortgezet onderwijs in Schoonhoven. Ik ben getrouwd, heb drie kinderen en drie kleindochters. Sinds ik niet meer werk, heb ik tijd voor mijn hobby’s: schrijven, lezen, stijldansen en reizen. Ik ben begonnen met het schrijven van kinderboeken waarbij ik me door mijn kleinkinderen liet inspireren. Nu schrijf ik ook voor volwassenen, hetgeen ik met plezier doe."

Reviews

2016-09-24 10:54:46 | By: Petra Lelieveld | Rating:
Ik vind dit het beste boek dat ik van Marja heb gelezen. Wanneer je in Frankrijk bent geweest krijg je echt weer dat gevoel om daar te zijn. Er is continu spanning in dit boek, je wilt weten hoe het verder gaat.
Wat is er aan de hand in deze familie?
Je leest het echt in 1 keer uit ! Een aanrader en inderdaad heerlijk voor in de vakantie-koffer !

2016-09-14 12:56:15 | By: Ida van Doren | Rating:
Ik las het boek in een keer uit! Het verhaal is vlot geschreven. De karakters zijn duidelijk, je ziet de mensen zo voor je. Het verhaal boeit, je wordt nieuwsgierig en je gaat meeleven. Het is een soort
"Shame and scandal in de family"
Met een gedeeltelijk happy end, bezorgde dit boek mij een heerlijk leesmoment.

2015-05-04 19:22:07 | By: Karen
Een boek waarin het begin heel veel informatie werd gegeven, maar al lezend werd ik meegezogen in het boek, zodat je eigenlijk het hele boek in 1 keer wilde uitlezen.
Zeer verrassend einde.
Geweldig boek!

2014-04-11 14:53:52 | By: Marijke | Rating:
Dit boek boeide mij vanaf het begin tot het einde erg goed geschreven ik kijk uit naar het nieuwste boek van je

2012-10-19 07:47:48 | By: Jurgen
Het leukste boekje tot nu toe, maar ik heb de nieuwste nog niet gelezen. Het voelt echt alsof je in zo'n klein plaatsje in Frankrijk loopt als je dit boekje leest. Leuk geschreven.

2012-10-13 19:30:52 | By: Leontine | Rating:
Ik vond dit echt een heel leuk boek. Je leest het in één keer uit.

2012-07-09 17:13:24 | By: Riet van Beek
Wat heb ik genoten van dit boekje. Las het in een keer uit. Het bijzondere vond ik , dat de lezer nieuwsgierig blijft tot en met de laatste bladzijde.
Misschien komt er wel een tweede deel van Hotel de Vrijheid.

2012-06-08 22:46:19 | By: Gerrit van Beek
Ineens, zonder onderbreking uitgelezen.
Dat kan alleen maar met verhalen die je pakken en je niet meer loslaten.
Mijn bladwijzer is werkeloos op de tafel blijven liggen, nog nooit voorgekomen.
Vol verwachting klopt mijn hart...

2012-06-03 15:47:45 | By: Kiara Vos
Ik ben natuurlijk super trots op mijn oma, dat zij zoveel inspiratie heeft, om zulke leuke boekjes te schrijven. De boekjes zijn erg goed. En niet alleen omdat ze mijn oma is, hoor. Het boek Hotel de Vrijheid vind ik erg leuk en spannend. Ik heb het ook in één keer uit gelezen. Samen met de mentrix van B1b, vind ik dit het beste boekje.

2012-05-21 19:14:18 | By: Miranda
Dit boek boeit vanaf het begin en verrast tot het eind. Erg goed geschreven. Ik vind dit boek het beste van Marja Vos tot nu toe.

2012-05-21 11:17:33 | By: Marja
Ga voor meer informatie naar www.marjavos.nl

2012-05-09 11:03:16 | By: Peter
Opnieuw een goed leesbaar boek van Marja Vos. Hierin speelt o.a hoe mensen denken over homoseksualiteit en de gevolgen voor hun relaties een rol. Verder worden familiegeheimen stapje voor stapje onthuld. De verdwijning van Pierre maakt veel los. Tot het eind boeiend.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hotel De Vrijheid

Author:

Marja Vos

Category:

Novels

Number of pages:

96

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-04-2012

ISBN:

978-94-617-6979-4 / 9789461769794

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (12)