Vakkenvuller of Zakkenvuller?

Stephan Koper

Categorie: Verhalen

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Dagelijks doen veel mensen hun boodschappen bij hun vertrouwde supermarkt. Maar is dit ook een integere zaak? In dit boek lees je de verhalen van een vakkenvuller. Of toch een zakkenvuller? Lang niet alle werknemers houden zich keurig aan de regels. Hoe normaal is het bijvoorbeeld om snoep in eigen zak te steken als werknemer? En dan zijn er ook nog klanten die opvallen bij deze schrijvende vakkenvuller. Van een nog niet zindelijk kind dat de supermarktvloer als een toilet gebruikt tot een oudere werknemer die alles en iedereen verrot schold. Het boek "Vakkenvuller of Zakkenvuller" biedt de lezer eens een andere kijk op de supermarkt.

Uit het boek

Iedereen, die niet tot de zapgeneratie behoort, kent ongetwijfeld de tientallen reclamefilmpjes van supermarktketens. Een ding hebben al die reclames altijd met elkaar gemeen: de inrichting van de winkels. Alle schappen zijn strak gespiegeld, met de emblemen naar voren, de groenten kunnen niet frisser gekleurd zijn, de grond is zo schoon, dat je het zelf wilt oplikken als er iets kapot gaat, en al het personeel lacht vriendelijk. Een utopie. Bij ons zou verslaggever Evert ten Napel al een tien met griffel hebben gegeven, als er bij de groenten geen enkel product met een ‘oude’ houdbaarheidsdatum zou hebben gelegen. Slechts een keer werd er extra aandacht aan de winkel geschonken... Het halve personeelsbestand was aan het spiegelen. De volgende ochtend zou er namelijk gefilmd worden in de winkel. Nog nooit had ik gezien dat de baas zich zoveel kon bezighouden met spiegelen. Ergens niet verwonderlijk, het ging immers slecht met de winkel, en dit was het ideale moment om weer op de kaart te worden gezet. Maar ja, de opnames vonden halverwege de ochtend plaats, en dit was geen filmstudio. Er liepen dus ook nog ‘echte’' klanten. Gevolg: ‘wakken’ van jewelste in sommige schappen en een te grote rij bij de kassa, omdat de caissière zo nodig voor de opnames vervangen moest worden. Hoe vervelend zal de normale caissière zich hebben gevoeld? De uiteindelijke versie van de film toonde misschien een halve minuut van de winkel. En dan druk ik me nog positief uit. Zo’n tien man was twee uur aan het spiegelen geweest. Dat betekende twintig diensturen. Vermenigvuldig dat met een minimumsalaris van 2,50 euro. Voor een grootmacht als dit concern misschien niet veel, maar wie op de kleintjes let, had dit avontuur beter kunnen regisseren. We hoorden er overigens nooit meer iets over...

Over de auteur

"Ik heb tweeënhalf jaar als vakkenvuller bij een supermakrt gewerkt. Daarnaast vind ik het leuk om te schrijven en verhalen te vertellen. Op sociale netwerksites schreef ik al diverse op zichzelf staande anekdotes. Daar ben ik mee gestopt, maar mijn passie voor het schrijven is gebleven. In mijn tijd als vakkenvuller heb ik genoeg leuke ervaringen opgedaan en zodoende heb ik enkele jaren na mijn vertrek dit boek kunnen voltooien."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Vakkenvuller of Zakkenvuller?

Auteur:

Stephan Koper

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

72

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

27-04-2012

ISBN:

978-94-6176-971-8 / 9789461769718

Vaste prijs:

€ 14,45

Taal

Nederlands