Cover voorkant
Van Psychose naar Herstel
Van Psychose naar Herstel

Van Psychose naar Herstel

Diana van Landeghem

Category: Biographies
  • (1)

€ 17,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoe is het om een psychose te hebben? Wat als je daardoor denkt de nieuwe Christus te worden? Diana vertelt over haar psychotische ervaring in 2009, de behandelingen die daarop volgden en haar herstel in de jaren daarna. Ze laat je in dit boek ervaren hoe het is om een psychose te hebben, maar ze laat ook weten hoe je daar weer uit kunt komen.

From the book

"Ik denk dat het niet anders kan", sprak Diana. "Wat?", vroeg Carlos. "Ik moet me laten opnemen." Diana draaide door en sloopte spullen in huis. Dat kwam allemaal door het Kwade. Maar het Kwade had nog niet gewonnen, want Diana herstelde zich. "Bel Nanneke. Ik laat me opnemen. Ik ga het aan. We zullen weleens zien wie wie vermoordt." "Dat is moedig van je." Diana ging naar de buurvrouw en huilde daar tranen met tuiten. "Ik zie geen andere uitweg, maar ik denk dat ze me gaan vermoorden. Ik stond in mei op een opruimingslijst." De buurvrouw legde haar handen over de hare. "Lieve Diana, maak je niet druk. JE KUNT NIET DOODGAAN." Ze zei het met zoveel liefde in haar ogen en stem dat het Diana overtuigde. Liefde overtuigde alles. Liefde was de BASIS van alles. Alleen Liefde spreekt. "Ik ga het aan." "Ik ben trots op je." "We moeten snel naar het AZP, nu Nanneke er nog is. Over een half uur is er een andere dokter." Ze belden de taxi en Diana pakte een spaarzame tas in. Ze deed haar mooiste zomerjurk aan, een jurk die goed was om in te sterven. Ze zouden nu teruggaan naar het Ziekenhuis van de Dood. De taxi bracht hun op tijd daar, en op haar sandalen liep Diana het gebouw binnen. Zweet liep langs haar nek, angstzweet. Maar ze ging het aan. "Loop maar door." Diana had een kort gesprek met Nanneke en daarna met Pieter Muik, een joch van Diana's eigen leeftijd. Hij speelde voor psychiater. "Je krijgt vanaf nu 600 milligram Sequel", zei hij. Diana lachte. "Waarom lach je?" "Jij bent niet echt."

About the author

"Ik, geboren in 1981, studeer psychologie aan de Open Universiteit. Daarnaast doe ik aan vrijwilligerswerk en doe regelmatig aan sport. Ik ben begonnen met schrijven op mijn achtste en ondertussen heb ik heel wat verhalen en ook enkele boeken geschreven. Dit boek is mijn derde boek dat uitgegeven wordt en een vervolg op mijn eerste boek."

Reviews

2021-02-02 11:49:52 | By: Fred van der Werf | Rating:
Heel boeiend boek. Authentiek geschreven. Heb ook het eerste deel gelezen. Dit boekje kun je beschouwen als het tweede deel over Diana haar avonturen. Op haar eigen typische manier geschreven. Ook de belevingswereld van iemand die een psychose heeft. In haar boek vertelt ze later over haar herstel.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van Psychose naar Herstel

Author:

Diana van Landeghem

Category:

Biographies

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

04-05-2012

ISBN:

978-94-617-6962-6 / 9789461769626

Price:

€ 17,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)