Start To ‘Dog’! Puppy & Basisopleiding

Staf Jacobs

Categorie: Dieren
  • (1)

€ 17,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

"Start To ‘Dog’!" is een boek boordevol informatie op basis van de nieuwste inzichten in gedragstraining van honden. De auteur begeleidt je reeds vanaf het prille begin. Hoe kies je een hond die bij je past? Wat moet je hondje eerst leren? Het boek stelt je in staat om duidelijk te communiceren met je viervoeter. Hierdoor krijg je een gelukkige ‘vriend’ die met plezier iets voor je wil doen. In deze praktische gids ligt de nadruk op het algemeen welzijn van je hond, positief opvoeden, problemen voorkomen en communicatietraining aan de hand van stappenplannen. De methode is geschikt voor honden van alle leeftijden.

Uit het boek

HET GEEN BELONINGSIGNAAL AANLEREN Benno, de labrador van mevrouw T. uit B. was er op uit om de gsm van het oude dametje te stelen. Ze liet regelmatig haar mobieltje onachtzaam op de rand van de tafel liggen. Wanneer Benno aanstalten maakte om de ‘prooi’ te pakken, gilde ze: ‘Nee Benno!’ Benno was echter niet te stoppen en terwijl hij het toestel tussen de kiezen nam, klonk er een zeer opgewonden: ‘Los, Benno!’ Waarop de hond met de buit onder de tafel dook. Daar bleef hij geduldig wachten tot mevrouw T., op handen en voeten, onder de tafel sukkelde, om er dan pas als een pijl uit een boog van door te gaan. De jacht was begonnen! Ik moet je waarschijnlijk niet vertellen wie er het meeste leute had? Dit verhaaltje illustreert dat honden ons niet zomaar begrijpen. Het goed bedoelde ‘Nee Benno!’ wordt door de hond niet als een waarschuwingssignaal begrepen. Omdat Benno steeds succes blijft hebben, zijn die woorden bekrachtigers geworden. Het gedrag wordt telkens versterkt. Hetzelfde geldt voor de woorden ‘Los Benno!’. Het gedrag van de hond wordt versterkt op het ogenblik dat hij zijn kiezen op het voorwerp plaatst. Het niet aangeleerde commando ‘LOS’ wordt als neem het ‘VAST’ begrepen! Het niet aangeleerde waarschuwingssignaal ‘NEE’ wordt als ‘steel het’ begrepen.

Over de auteur

"Ik ben in 1955 in Asse (België) geboren. Sinds 1976 werk ik als opvoeder en lesgever aan jongeren en volwassenen. Ondertussen is ook ‘Hondenacademie Jacobs’ door mij opgericht. Als gecertificeerd hondengedragscoach ervaar ik elke dag dat (toekomstige) hondeneigenaars nood hebben aan correcte informatie i.v.m. de opvoeding en de begeleiding van hun viervoeter. Daarom is het eerste deel van "Start To ‘Dog’!" nu gepubliceerd."

Reviews

2015-12-24 09:43:45 | Door: Nathalie V. | Waardering:
"To the point" geschreven, geen te lange noch vervelende teksten. Onze puppy, Odin, is dankzij dit boek opgegroeid tot een lieve, sociale, gehoorzame en zelfstandige hond. Ons gezin heeft geleerd, hoe we op een correcte manier met honden kunnen omgaan en hoe we problemen kunnen voorkomen en oplossen.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Start To ‘Dog’! Puppy & Basisopleiding

Auteur:

Staf Jacobs

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

126

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

04-05-2012

ISBN:

978-94-6176-997-8 / 9789461769978

Vaste prijs:

€ 17,45

Waardering:

  • (1)