Hye, mijn Koreaanse bruid

Geertje Hoefeijzers-Kars

Category: Biographies

€ 18,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Na een toevallig weerzien, vertelt Frank aan de auteur zijn levensverhaal. Hij vertelt haar over zijn jeugd, zijn liefde voor de zeevaart en over zijn verblijf in Korea en later Amerika. Over ontvoering, mishandeling en beroving, maar bovenal over zijn zoektocht naar Hye, aan wie hij zijn leven te danken heeft.

From the book

Vijf maanden was ik terug uit Korea. Was ik maar nooit gegaan! Tim, mijn broer had me nog zó gewaarschuwd. "Gebruik je verstand, man! Het is geen vakantiereisje!" Dat was het zeker niet geweest. Ik was aan mijn ‘pelgrimstocht’ begonnen. Onderweg dacht ik nog dikwijls aan het moment terug dat een meisje, een moeder met een baby, mijn leven gered had. Ik had haar toevallig gevonden. Tijdens een patrouille waren we in een hinderlaag gelopen. Ik had kunnen ontkomen door me plat op de grond te laten vallen, achter een struik. Ik had mijn weg niet kunnen vervolgen. Dan was ik achter de rebellen aangegaan. In tegenovergestelde richting had ik mijn weg gezocht door de dichte bebossing. Na enige tijd had ik een soort pad gevonden. Behoedzaam in zuidelijke richting verder lopend, was ik verdwaald. Besluiteloos was ik blijven staan toen het huilen van een kind mijn aandacht getrokken had. Een jonge vrouw, met een baby in een felgekleurde draagdoek, was tevoorschijn gekomen. Het huilen van het kind had haar schuilplaats verraden. Met angst in haar ogen had ze me smekend aangekeken. Intuïtief had ik mijn geweer in de richting van het geluid gekeerd. Klaar om de trekker over te halen als er gevaar had gedreigd. Ze had het kind dicht tegen zich aangehouden en iets gezegd, dat ik natuurlijk niet had verstaan. Het zou niet de eerste keer zijn geweest dat een vrouw als ‘lokaas’ werd gebruikt. Ik had een tweede hinderlaag gevreesd, maar nadat zij op haar knieën voor mij op de grond was gevallen en mij het kind had aangeboden, was ik van gedachten veranderd. Met tranen in haar ogen had ze me gesmeekt, haar en de baby geen kwaad te doen.

About the author

"Enorm trots ben ik op het feit dat ik op 71-jarige leeftijd mijn debuut maakte als schrijfster van de roman "De Reiswekker" (uitgegeven door Boekscout.nl). "Hye, mijn Koreaanse bruid" is het tweede boek van mijn hand. Vroeger was schrijven voor mij een vorm van overleven. Nu is het mijn liefste bezigheid. Mijn eerste dagboek dateert uit 1946. Nu ben ik bezig alles naar de harde schijf te verplaatsen maar als ik naar die stapel kijk, realiseer ik me dat ik zeker 120 jaar moet worden om dat voor elkaar te krijgen."

Reviews

2012-06-21 12:28:24 | By: G Veldhuizen
Een boek dat je in een keer wil uitlezen goed geschreven een aanraderWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Hye, mijn Koreaanse bruid

Author:

Geertje Hoefeijzers-Kars

Category:

Biographies

Number of pages:

124

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-05-2012

ISBN:

978-94-617-6843-8 / 9789461768438

Price:

€ 18,00

Language

Dutch