De Kankermannetjes

Yasemin Thomas-Ildiz

Categorie: Jeugdboeken
  • (3)

€ 16,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Dit boek vertelt in peuter- en kleutertaal wat er allemaal speelt rond kanker. In simpele bewoordingen komen onderwerpen aan de orde als operatie, chemo en bestraling. Behalve de tekst staan er ook schitterende illustraties in. Dit helpt de kleintjes om er ook een beeld bij te krijgen. Daardoor leren ze begrijpen wat er gebeurt als mamma kanker krijgt.

Uit het boek

Nou, in die chemo zit iets heel speciaals: hele kleine sterke Medicijnmannetjes! Die gaan vechten tegen de Kankermannetjes. Medicijnmannetjes en Kankermannetjes zijn allebei heel sterk. Ze vechten allebei om te winnen. Daar kan mamma een tijdje best ziek van worden. Misschien moet ze soms overgeven, of is ze moe. Dan heeft ze ook geen zin om te eten, te drinken. Ze heeft dan zelfs geen zin meer om te spelen.

Over de auteur

"Ik ben woonachtig in Maastricht. In september 2006 werd bij mij een agressieve vorm van borstkanker geconstateerd. Kanker hebben was voor mij en mijn man moeilijk te aanvaarden, maar het moeilijkste was hoe wij het aan onze kinderen, van 3,5 en 5 jaar, moesten vertellen. Dankzij dit verhaal is het gelukt om aan onze kinderen kanker op een kinderlijke wijze uit te leggen."

Reviews

2016-12-30 00:37:21 | Door: Francesca | Waardering:
Helder boekje wat kleine kinderen helpt om te begrijpen wat er gebeurt. Mijn kinderen hebben er veel aan gehad.

2013-11-11 09:45:36 | Door: Laura | Waardering:
De prenten zijn heel mooi en fantastisch om deze jonge kinderen (peuters en kleuters) kanker uit te leggen. Wel spreekt het boekje niet aan om te lezen omdat het een folder lijk. Ik vind het duur voor deze kwaliteiten (eerder folder dan boek). Wel een aanrader voor ouders met jong kinderen die met deze verschrikkelijke ziekte te maken krijgen.

2011-10-25 12:27:34 | Door: Ellen Lahaije
Net als Yasemin worstelde ik met de vraag hoe het mijn kinderen (toen 2,5 en 4 jaar)te vertellen. Dit boekje geeft op een verhalende, begrijpelijke manier weer wat er met mama gebeurt. Door het boekje te lezen en de plaatjes te kijken kwam er voor de kinderen ruimte hun eigen vragen te stellen. Dit boekje was voor de kinderen een belangrijke hulp om met de situatie om te gaan. Dankjewel!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De Kankermannetjes

Auteur:

Yasemin Thomas-Ildiz

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

32

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 20 x 20 cm

Verschijningsdatum:

11-04-2008

ISBN:

978-90-8834-337-7 / 9789088343377

Vaste prijs:

€ 16,45

Waardering:

  • (3)