De overwinning

Margret Ester

Category: Youth books
  • (8)

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anouk is een sportief 12-jarig meisje. Ze surft graag, houdt van bergwandelingen en klimpartijen. Er zijn eigenlijk maar weinig dingen waar ze voor terugdeinst. Maar dan krijgt Anouk tijdens haar vakantie in Oostenrijk een ongeluk. Dit verandert haar leven drastisch. Ze kent moeilijke momenten, maar ze weet zich hier doorheen te slaan en blijft de zonnige kanten van het leven zien. Je zult verbaasd staan over waartoe Anouk in staat is.

From the book

Dan komen ze weer bij een stijgend rotsachtig gedeelte aan, waar ze zich af en toe met de handen vast moeten houden. Het is omgeven door kreupelstruiken met kleine gele bloemetjes afgewisseld door gras en wilde struiken met allerlei kleuren bloemen. Iets verder weg staan loofbomen. Het is er absoluut nog niet steil. Hun vader gaat voorop, dan Elske, Anouk en moeder sluiten de rij. Voorzichtig zet Anouk haar voeten neer en grijpt ondertussen met haar hand voor de zekerheid naar uitsteeksels. Die zijn er genoeg en erg groot. Geen probleem dus. Plotseling... ze glijdt met haar voet weg op een glibberige steen. Helppp... denkt ze. Gelukkig weet ze snel een ander houvast te vinden en kan ze gestaag doorklimmen. Oeps, uitkijken dus! Ze klimt dan ook eerst nog even met onzekere, kleinere passen. En na eventjes weer gewoon, want poeh... dat was toch wel even schrikken. Maar ja, eigenlijk stelt dit van vandaag niet zoveel voor. Ze moet er niet te lang bij stil blijven staan. Anouk gaat in haar hervonden ritme weer lekker verder op de lange en langzaam stijgende weg. Deze is vol met obstakels, maar die geven ook weer houvast. Anouk geniet met volle teugen en heeft een glimlach op haar gezicht. Zingend vervolgt ze haar weg. Rolf moet regelmatig Elske even helpen of aanwijzingen geven. Anouk redt zich wel. Als het aan haar ligt, zou zij voorop gaan. Het dalende pad waar ze nu op zijn, vindt Anouk erg makkelijk, niets uitdagends aan. Ze verheugt zich op het komende steile stuk, wat ze al kan zien. Na een tijdje bereiken ze het iets spannender gedeelte. Elske heeft er wat moeite mee, maar het lukt. Anouk zet een voet op een oneffenheid, grijpt een uitsteeksel en werkt zich omhoog.

About the author

"Ik woon met man en dochter in Gramsbergen, maar ben geboren en getogen in Zwolle. Sport is een grote passie van mij, van waaruit ik mijn debuutroman De overwinning heb geschreven. Tegenwoordig gebruik ik een rolstoel en rolstoelbasketbal, waardoor ik zowel de link naar de valide als de mindervalide wereld kan leggen. Mijn werkervaring in de financiële wereld heb ik gebruikt in Ontmanteling crimineel netwerk, gepubliceerd in verhalenbundel Misdaad in het kort."

Reviews

2014-10-30 11:26:44 | By: emiel | Rating:
Mooi boek. Anoek houdt vol ook al krijgt ze een dwarslaesie, ze blijft vaak positief.

2013-03-27 10:54:35 | By: Monique | Rating:
Leuk boek dat lekker wegleest. Verhaal dat goed weergeeft dat je zo van de ene op de andere dag wat kunt hebben. Mooi dat de hoofdrolspeelster ondanks de grote tegenslag positief met het leven blijft omgaan!

2013-01-31 17:48:21 | By: Caroline | Rating:
Heb het boek van A tot Z gelezen en ik ben zeer onder de indruk. De extra problemen die je in je leven tegen komt als je ineens gebonden bent aan een rolstoel. En wij maar klagen... Dit boek is een eye-opener!

2013-01-06 13:57:30 | By: Dian | Rating:
mooi en leuk boek. zeker waard om te lezen!!

2013-01-04 10:58:12 | By: Karin | Rating:
Dit boek heb ik eerst zelf gelezen, daarna door mijn puberdochter. Het was een mooie start om haar er van bewust te laten worden dat niet alles in het leven loopt, zoals je graag zou willen.Door er samen over te praten leerde ze haar mening te beargumenteren, en zo tot fijne gesprekken heeft geleid. Het boek is makkelijk leesbaar en geeft stof tot nadenken!

2012-09-16 21:08:05 | By: Jan | Rating:
ik vond het een inspirerend boek. Het geeft je inzicht in de ontwikkeling van een jong meisje dat door een ongeluk gehandicapt wordt. Je wordt hierdoor wel tot denken aangezet. De hoofdstukken over het in de bergen lopen vond ik leuk geschreven. En het vormde ook een verassende inleiding voor de belevenissen van het meisje Anouk in de rest van het boek.

2012-06-25 22:01:53 | By: Lianne Bouwhuis
Het was een erg leuk boek, dat goed wegleest. De schrijfstijl is goed aangepast aan de doelgroep, en het verhaal wordt heel realistisch weergegeven. Het is spannend, emotioneel en erg bijzonder. Het heeft me wel tot nadenken gezet. Omdat ik misschien wat ouder ben, was het 'cool, vet gaaf' etc. mij iets te vaak aanwezig, maar dat heeft niet erg gestoord. Echt een geslaagd boek, waar ik met plezier in gelezen heb!:)

2012-06-20 19:10:08 | By: marleen
leuk boek, positieve stijl en leest makkelijk weg.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De overwinning

Author:

Margret Ester

Category:

Youth books

Number of pages:

240

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

25-05-2012

ISBN:

978-94-6206-030-2 / 9789462060302

Price:

€ 18,45

Language

Dutch

Rating:

  • (8)