Meer Mens in ICT

Peter Manders

Categorie: Diversen
  • (1)

€ 17,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Meer aandacht voor de mens in ICT zal leiden tot meer tevredenheid en daardoor tot betere prestaties, productiviteit en winstgevendheid. In dit boek worden de vele situaties waarin mensen terecht komen nader toegelicht. Van hun vroege ontwikkeling en opleiding, de start van hun loopbaan tot aan het deelnemen aan projecten, ontwikkelen, beheren en gebruiken van ICT-voorzieningen. Dit alles met soms een knipoog naar de psychologie die veel verklaart over het gedrag van mensen, en de effecten van de wijze waarop leiding wordt gegeven. Met Meer Mens in ICT meer kansen, resultaten en succes.

Uit het boek

De focus op ‘soft skills’ is binnen de ICT een ‘not done’ onderwerp. Het gaat om tijd, geld en middelen, prestaties, resultaat, deadlines, quick wins, toegevoegde waarde, nut en noodzaak. Allemaal harde feiten en natuurlijk zeker niet onbelangrijk. Maar het gaat hierbij heel vaak minder om de aandacht voor de mens en zijn of haar betrokkenheid, motivatie, enthousiasme, overtuiging, acceptatie en tevredenheid. Wel heel erg jammer want hoe meer betrokken, gemotiveerd, enthousiast en tevreden de mensen zullen zijn, hoe eenvoudiger goede en betere prestaties en resultaten zijn te behalen. Hoe goed een product, dienst of verandering ook mag zijn als de mens er zijn energie en bezieling niet in steekt doet het weinig en draagt het weinig tot niets bij aan de doelstellingen daarvan. Wil je dus het maximale uit een idee, project of andere activiteit halen dan moet het niet alleen jouw ‘ding’ zijn met jouw overtuiging en energie om het tot stand te brengen. Het is dan van belang om alle betrokken mensen het hun ‘ding’ te laten zijn. Des te meer mensen er met alle enthousiasme en motivatie hun schouders onder zetten des te meer kans van slagen en des te groter het succes. Dus... Meer aandacht voor de Mens in ICT.

Over de auteur

"Ik ben sinds 25 jaar werkzaam in de ICT bij zowel dienstverlenende als afnemende organisaties. Daarin heb ik ervaring opgedaan in beheer, support, consultancy en projectmanagement en de laatste 15 jaar in diverse managementfuncties. Ik ben er van overtuigd dat de invloed van mensen de bepalende factor is voor het succes van ICT. In mijn werkzaamheden als manager staat een mensgerichte aanpak dan ook centraal. Over meer aandacht voor de mens in ICT heb ik nu een boek geschreven."

Reviews

2012-10-07 16:35:31 | Door: Christel | Waardering:
Hele leuke en waardevolle handreikingen om te komen tot meer aandacht voor de mens in ICT waar het in de praktijk vaak aan tekort schiet.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Meer Mens in ICT

Auteur:

Peter Manders

Categorie:

Diversen

Aantal pagina's:

110

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

15-06-2012

ISBN:

978-94-6206-084-5 / 9789462060845

Vaste prijs:

€ 17,50

Waardering:

  • (1)