Universum in uitvoering

P.M.v.Beek

Category: Religion
  • (1)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Universum in uitvoering gaat, zoals de titel al doet vermoeden, over hoe het universum (heelal) in elkaar zit. Het beschrijft het begin, het stappenplan, het einde en de mogelijke problemen. In dit verhaal heeft de auteur heel wat theorieën verwerkt die hij zelf heeft bedacht. Vooral het stuk over het stappenplan is iets totaal nieuws. Ook de rol van de mens en God bevat veel nieuwe elementen. Omdat P.M.v.Beek gelooft in een opeenvolging van universums, is er ook een deel dat beschrijft hoe ons universum ervoor staat. Het vertelt welke weg we moeten volgen en hoe we die kunnen kiezen.

From the book

Die planeten zijn er eerst in grote getale maar na verloop van vele miljoenen jaren botsen de planeten op elkaar en vormen een "stabiel" zonnestelsel. De planeten zijn in eerste instantie enorm heet door de botsingen die ze hebben ondervonden en het kost dus nog wat tijd voordat de planeet afkoelt naar een schappelijke temperatuur. Tijdens dat afkoelen blijven er meteorieten en kometen inslaan op de nieuw gevormde planeet en dat kan verklaren waar we ons water aan te danken hebben. Veel kometen en meteorieten bevatten een grote hoeveelheid water. Het kan ook zijn dat magma (lava) tijdens het afkoelen veel water afstoot, want gesmolten gesteente kan veel water bevatten ook al lijkt dit onlogisch. In ieder geval is er na de oerknal, na een periode van misschien wel meer dan tien miljard jaar, een situatie ontstaan die gunstig is voor het logische vervolg. Dat vervolg is het ontstaan van leven en de start van het stappenplan dat ik in het volgende deel zal beschrijven.

About the author

"Ik ben geboren in 1965 en getogen in de Betuwe. Van jongs af aan heb ik door ziekte (astma) veel tijd gehad om over de levensvragen na te denken. In 1997 was er een ingrijpende gebeurtenis. Hierdoor is het nadenken over de levensvragen en het universum in een stroomversnelling gekomen. Door discussies, die ik veelal initieerde, kreeg ik van verschillende kanten het advies mijn gedachten op papier te zetten. Vandaar dit boek."

Reviews

2013-02-23 23:28:14 | By: M. Montens | Rating:
Boeiende zienswijze, duidelijk onder woorden. Zet de lezer aan het denken, waardoor het nog spannender wordt om te lezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Universum in uitvoering

Author:

P.M.v.Beek

Category:

Religion

Number of pages:

78

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

22-06-2012

ISBN:

978-94-6206-114-9 / 9789462061149

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)