Tussen Hemel & Aarde

Peter Warmenbol

Category: Biographies
  • (2)

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het had een mooie expeditie door de Rocky Montains in Canada moeten worden, maar dat werd het niet. Na de beklimming van Mount Hope zouden vier expiditeleden de rivier afvaren met de kajak, maar dat ging mis. Peter Warmenbols zwager en twee andere expeditieleden werden vermist. In plaatst van een vakantie werd het een veertiendaagse zoektocht. Veertien dagen vol belevenissen die Peters bevattingsvermogen te boven gingen, gecombineerd met de woestheid van de bergen en de pracht van het noordelijke oerwoud daar. En dat heeft het leven van Peter grondig veranderd. Lees het aangrijpende verhaal in Tussen Hemel & Aarde.


"Boekje om meermaals te lezen. Helder geschreven chronologisch verhaal,
het boek 'gaat ergens over'. Een aanrader. Een boek dat heel wat aanbiedt.
Je ontvangt de rijkheid van tussen Hemel en Aarde.
"
- Review door een lezer -

From the book

De kreek blijkt één kolkende massa, ondoorzichtig melkwit water. Bijna een vloedgolf die zich met stormkracht naar beneden stort. We staan alle twee aan de grond genageld. Verbijsterd van zoveel natuurkracht. Ik verneem later dat dit smeltwater van de gletsjers hogerop komt en dat bij warme zomerdagen zoals nu het waterpeil meters hoger is dan in rustige tijden. Schrikbarend en onheilspellend tegelijk. Ik probeer een manier te vinden om toch over te steken, maar wordt teruggefloten door mijn wijze zus. En inderdaad is het niet haalbaar om deze stromende stortvloed (zeg maar torrent) over te steken, te riskant zonder degelijke middelen. Geen wonder dat de vier expeditieleden met hun kano in zulk water zijn omgeslagen.

Het is tegelijk een sprookjesbos, een onwaarschijnlijk betoverend woud, en een nachtmerrie. Een bangelijk wanhopige zoektocht. We stappen zo gedreven op de terugweg dat we al na een dik uur aankomen. We waren het wel gewend intussen om lenig over de omgevallen boomstammen te navigeren, en van het uiteinde van de ene op het begin van de volgende te springen, dat gaat het snelst. Ook al zijn we niet verder geraakt dan Battle Brook kreek, het is voor allebei een beklijvende ervaring van dit wilde terrein. Het was ook mijn bedoeling om dit te ervaren en het m’n zus te laten ervaren. Maagdelijk oerbos, bijna onbetreden.

About the author

"Ik ben geboren en opgegroeid in Antwerpen en heb drie volwassen kinderen. Naast mijn doctoraat natuurkunde en mijn werk als ICT-projectmanager heb ik steeds sociale en creatieve bezigheden gehad. Ik ben ook cranio-sacraal therapeut. Het schrijven van dit boek was een uitdaging voor mij. Pas na jaren, bij de vierde keer herschrijven, vond ik de gepaste formulering. Spannend is het verhaal sowieso. De zingeving van de belevingen is alles behalve vanzelfsprekend."

Reviews

2012-09-11 20:46:00 | By: Liev De Smedt | Rating:
Een verhaal, een verslag, toelichting, getuigenis en oefeningen. Alles in toenemende mate tot mij genomen. Boekje om meermaals te lezen.
Helder geschreven chronologisch verhaal, het boek 'gaat ergens over' Een aanrader. Een boek dat heel wat aanbiedt. Je ontvangt de rijkheid van tussen Hemel en Aarde,.

2012-09-10 18:21:50 | By: Simonne | Rating:
Een mooi, vlot en diep boek.
Avontuur, wetenschappelijke kennis en spiritualiteit volgen elkaar heel harmonisch op.

De schrijver deelt in alle oprechtheid, heel zijn kennis met de lezer teneinde hem meer inzicht te verschaffen over de onzichtbare wereld. Geeft heel mooie inzichten over het leven vóór het leven.

Een perfecte maar eenvoudige woordkeuze, die de verbondenheid tussen lichaam en geest zeer duidelijk weergeeft.

Een grote aanrader voor een kleine prijs!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Tussen Hemel & Aarde

Author:

Peter Warmenbol

Category:

Biographies

Number of pages:

102

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

22-06-2012

ISBN:

978-94-620-6110-1 / 9789462061101

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (2)