Cover voorkant
Goud op De Stierop
Goud op De Stierop

Goud op De Stierop

Wouter Molenaar

Category: Youth books

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Groep 8 van de Johannesschool gaat op kamp naar scoutingcentrum De Stierop. Onderweg verspert de politie hen de weg. Ze mogen er niet langs omdat een bankrover is ontsnapt uit de gevangenis. De politie denkt dat hij zich ergens in die omgeving verstopt heeft. De leerlingen en hun begeleiders verblijven noodgedwongen een nacht in de schuur van de gastvrije boerenfamilie Veenstra. Gelukkig kunnen ze de volgende dag alsnog naar De Stierop. Komen ze de bankrover nog tegen?

From the book

Hijgend laat ik me vallen in het hoge gras. Lichtbundels zwaaien over me heen. Ik ben moe, zó moe. En dat kistje lijkt wel zwaarder en zwaarder te worden. Wel logisch, als je nagaat wat erin zit. Ik moet het verstoppen op een nieuwe plaats. Van twee kanten lijken ze nu op me af te komen. Gelukkig heb ik donkere kleren aan. Ik laat me de dijk af rollen. Daar staat een schuurtje. Ik klim over het hek en zie dat de koeien zich nieuwsgierig omdraaien. "Staan blijven!" denk ik. Als ze gaan lopen trekken ze aandacht. De deur van het schuurtje is op slot. Ik loop achterom en trek aan een paar planken. Ja, deze is los! Ik trek de plank ernaast ook los en plaats het kistje, op de tast, in het schuurtje. Ik doe er wat rommel overheen en duw dan de planken weer op hun plaats. Zo, nu kan ik snelheid maken. Ik haal een paar keer diep adem om daarna de sprint van mijn leven te maken, dwars door het weiland. "Daar gaat-ie!" hoor ik achter me brullen. Maar ik draai me niet om en ren de donkere nacht in.

About the author

"Ik ben geboren in Akersloot. Ik heb eerst bij de douane en bij de Belastingdienst gewerkt. Op mijn 38e jaar ben ik het onderwijs in gegaan, als meester van groep 8 op de Johannesschool in Akersloot. Twaalf jaar bedacht ik samen met voormalig directeur, meester Piet Seignette, verhalen. Dit waren verhalen voor de schoolkampen waarbij familie, vrienden en kennissen de rollen speelden. Dit boek is een bewerking van een van die verhalen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Goud op De Stierop

Author:

Wouter Molenaar

Category:

Youth books

Number of pages:

110

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-04-2008

ISBN:

978-90-883-4347-6 / 9789088343476

Price:

€ 16,45

Language

Dutch