Anekdotes.Doc

Petra P. van Elst

Category: Health

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Uniek! Soms nuchter, dan weer met onderkoelde humor en relativering beschrijft Petra van Elst de vaak ontroerende situaties waarin zij zich als verpleegkundige bevindt. Voor mensen die werken in het ziekenhuis vast een feest van her- en erkenning. Voor mensen die niet bekend zijn met de medische wereld bieden ze een unieke blik op de menselijke maat naast alle artikelen en discussies over wachtlijsten, efficiency en kostendruk. Met het lezen komt ook het besef hoe verpleegkundigen het verschil kunnen maken voor een patiënt...haar of zijn partner....de kinderen. En dat er zo veel zijn die dat iedere dag weer doen!

From the book

Ik zie hoe Josje wegloopt nu de mannen er zijn. Schuddend met haar armen alsof ze hierdoor alle spanning van zich af wil gooien. Dan breekt er bij mij ook iets. De kwetsbaarheid die ik zie bij haar. De onmacht. De impact. Ik loop achter Josje aan de keuken in. De mannen zijn bij mevrouw Peters en ze proberen om haar weer in bed te krijgen. Wij niet meer alsjeblieft, onze beurt is geweest. Josje en ik praten in de keuken een tijdje en besluiten daarna om onze tranen weg te vegen, de emoties weg te slikken en gewoon verder te gaan waar we gebleven waren. De pillen moeten worden gedeeld, sondevoeding moet gegeven worden en controles moeten worden gedaan. Bij een dame die al heel lang ligt, sta ik tien minuten om voeding te geven. Natrillend van de spanning, het hoofd nog verward maar toch ook bij de tijd. Doorwerken anders lopen we achter op ons schema. Josje en ik krijgen alles af en ik vermoed dat onze collega’s die de dienst overnemen, niet direct merken dat er iets extreems is gebeurd. Alleen het feit dat de neurochirurg met de psychiater aan de balie in overleg is. Hoe nu verder met deze mevrouw?

About the author

"Ik startte als 17-jarige leerling verpleegkunde in het Canisius-Wilhelmina ziekenhuis te Nijmegen. Hier werkte ik eerst op verschillende afdelingen voordat ik de overstap maakte naar het Academische Radboud ziekenhuis. Daar ontwikkelde ik mij verder en specialiseerde ik mij op de afdeling Neurochirurgie. Daarnaast heb ik de opleiding Management in de Gezondsheidszorg succesvol afgerond. Ik combineer mijn werk als verpleegkundige met het schrijven van verhalen over wat ik meemaak in de gezondheidszorg."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Anekdotes.Doc

Author:

Petra P. van Elst

Category:

Health

Number of pages:

92

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-04-2008

ISBN:

978-90-8834-359-9 / 9789088343599

Price:

€ 14,45

Language

Dutch