Ware liefde Of toch een loverboy?

Sabrina Jansen

Category: Youth books

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Marlies is het buitenbeentje van de klas en wordt dagelijks gepest. Het blijft niet alleen bij schelden, maar ook lichamelijk kwaad wordt aangericht bij Marlies. Als ze na een pesterij in het ziekenhuis belandt, komt ze in contact met de knappe Levi. Vanaf het eerste moment is ze gecharmeerd van deze blonde jongen. Na de zoveelste ruzie met haar moeder besluit Marlies om weg te lopen. Een vriend van Levi komt haar midden in de nacht ophalen, maar waar gaan ze heen?

From the book

Marlies opent de deur en kijkt om het hoekje naar buiten. De straat is verlaten en stil. De lampen zijn bij alle huizen uit. De kust is veilig. Ze pakt haar tas en loopt richting de straat. Nog even en dan zal Levi haar ophalen. Twee koplampen verschijnen aan het einde van de straat, langzaam komen ze haar kant op. Marlies herkent de auto niet. Het is niet de Mercedes waar Levi eerder op de avond in reed. De jongen achter het stuur kent ze ook niet. Hij opent het portier en stelt zich voor als een vriend van Levi. "Levi kon zelf niet komen. Hij kon thuis niet weg. Hij heeft mij gevraagd jou op te halen en je naar de plek te brengen die hij met jou had afgesproken." Marlies kijkt rond of ze echt geen Mercedes ziet aankomen. "Het is goed. Je hoeft niet bang te zijn. Ik ben echt een vriend van Levi." Hij laat een foto op zijn telefoon zien waarop hij samen met Levi staat. "Kijk, geloof me maar." Marlies vertrouwt het verhaal niet helemaal maar stapt toch in de auto. "We hebben alleen geen plek afgesproken." "Ik weet waar Levi jou heen wil brengen." De jongen start de auto en samen rijden ze de straat uit. Het hart van Marlies bonkt in haar keel. Waar ben ik aan begonnen, denkt ze.

About the author

"Samen met mijn man heb ik twee zoons. Het verhaal Ware liefde Of toch een loverboy? had ik al jaren in mijn hoofd, maar tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik de tijd genomen om het verhaal uit te werken. Het is een lang gekoesterde droom dat mijn boek wordt uitgegeven. En als het aan mij ligt volgen er nog veel meer boeken van mijn hand."

Reviews

2012-08-08 09:57:46 | By: connie verbeek
Ware liefde of lover boy is een mooi boek en inderdaad een echte aanrader voor de tienermeiden onder ons (en de ouders natuurlijk). Je moet er niet aan denken dat je dochter zoiets overkomt.

2012-08-06 12:40:48 | By: Schrijfatelier Alicia
'Ware liefde. Of toch een loverboy?', is absoluut een aanrader voor opgroeiende meisjes in de huidige samenleving. Een zeer actueel boek met specifieke aandacht voor de kwetsbare positie waarin meisjes kunnen belanden door omstandigheden in de thuissituatie en problemen op school . Met veel inlevingsvermogen beschrijft Sabrina Jansen op gevoelige en heldere wijze, in de vorm van een fictief verhaal, de gevaren en de gevolgen van pesten op school. Leerzaam maar ook schokkend te lezen hoe het personage Marlies hierdoor een gemakkelijke prooi wordt voor een loverboy. Uitgebreid wordt duidelijk gemaakt hoe een loverboy te werk gaat en steeds meer grip krijgt op de psyche van het meisje. Laat dit boek een goede waarschuwing zijn voordat het te laat is. Uiterst geschikt als voorlichtingsmateriaal voor de opgroeiende jeugd maar eveneens voor ouders. Het zal je dochter maar overkomen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ware liefde Of toch een loverboy?

Author:

Sabrina Jansen

Category:

Youth books

Number of pages:

106

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

27-07-2012

ISBN:

978-94-620-6170-5 / 9789462061705

Price:

€ 16,45

Language

Dutch