Cover voorkant
Zonder franje, liefde in de veenkoloniën
Zonder franje, liefde in de veenkoloniën

Zonder franje, liefde in de veenkoloniën

Stien Breedveld

Category: Novels

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Anna twijfelt, ze is vijftig en nooit getrouwd. Hoewel ze niet echt op zoek is, vindt ze toch haar grote liefde. Catrien is getrouwd, maar komt er langzaam achter dat er meer is dan wat ze tot nu in haar man Simon heeft gevonden. Ze vindt het geluk ergens anders. Jan is de weg helemaal kwijt en vervalt van kwaad tot erger. Zomaar een aantal mensen, woonachtig in de veenkoloniën, die op één of andere manier met elkaar verbonden zijn. We leren de hoofdpersonen kennen als gewone mensen, openhartig en zonder franje.

From the book

‘Getverderrie!’ Anna Berend kijkt vol afgrijzen naar de mandarijn in haar hand. Al een paar dagen vindt ze het stinken in de keuken, maar ze is te lui en te depressief om uit te zoeken waar het vandaan komt. Nu weet ze het. Deze avond is het leven niet opwekkend. Om negen uur heeft ze haar pyjama al aangetrokken. Er kwam toch niemand meer. Nadat ze wat voor de tv heeft gehangen, bedacht ze opeens dat ze maar weer eens wat fruit moest eten. De laatste keer is alweer een paar dagen geleden. Met moeite heeft ze zich van de bank opgericht en zonder het licht aan te doen, doet ze een greep in de fruitmand onder in de kelderkast. En daar staat ze nu met een zachte, beschimmelde witte in plaats van oranje vrucht in de hand. Heeft het nog wel zin je best te doen om gezond te blijven? Kwaad gooit ze de mandarijn, of wat ervan over is, in de afvalbak. Ze heeft ook geen zin om nog een nieuwe greep in de mand te doen. Dan morgen maar, denkt ze, terwijl ze een fles wijn pakt en die driftig openmaakt. Per slot van rekening is wijn ook fruit. Haar stemming wordt al wat beter. ‘Ik ga hem lekker helemaal alleen leegdrinken,’ belooft ze zichzelf. Met dit vooruitzicht stapt ze monter de kamer in. Het is er lekker warm. De verwarming draait op volle sterkte. De kaarsen die ze al vroeg in de avond heeft aangestoken, geven de kamer een sfeer waar ze dol op is. Zacht licht om bij weg te dromen. Dat doet ze graag. Dromen en dan vooral over de liefde. Niet dat ze daar veel van weet, maar daarom kan ze er des te beter over dromen. De tv-beelden helpen haar op gang. Ze heeft net naar Memories gekeken. Een beetje jaloers is ze wel op de mannen en vrouwen die ooit zo verliefd zijn geweest. Zijzelf is nu vijftig. Na een paar korte relaties gelooft ze er niet meer in. Ook is ze nooit zo verliefd als die mensen op de tv. Als ze zoiets ziet, komen er tranen in haar ogen. Waarom is haar dat nooit gebeurd? Zelfmedelijden komt om de hoek kijken. Eigenlijk moet je niet naar dat soort onzin kijken. De depressies liggen dan naast je op de bank en steken goedmoedig hun klauwen naar je uit.

About the author

"Ik ben geboren in Nieuw-Buinen (1952) en na wat omzwervingen door Nederland ben ik weer in de veenkoloniën gaan wonen. Na een werkperiode als directiesecretaresse, een huwelijk, kinderen en een eigen zaak samen met mijn man, besloot ik in 2003 om mijn hart te volgen en mij helemaal aan de kunst te wijden. Ik heb intussen drie gedichtenbundels op de markt gebracht, enkele verhalen gepubliceerd en exposeerde mijn schilderijen in binnen- en buitenland."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zonder franje, liefde in de veenkoloniën

Author:

Stien Breedveld

Category:

Novels

Number of pages:

210

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

25-04-2008

ISBN:

978-90-883-4380-3 / 9789088343803

Price:

€ 18,45

Language

Dutch