De Tragiek der Schreeuw

Dries Gilliaert

Category: Novels
  • (11)

€ 19,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een ontroerend document over een jongen met autisme. Naar buiten toe functioneert hij gewoon, maar toch is hij helemaal anders. Aan de hand van een aantal werkelijk gebeurde feiten en beschrijvingen word je meegevoerd naar de capriolen van zijn gevoelens en indrukken en dat op een soms verrassende wijze. Hij is dol op toneelspelen waarin hij kruipt in een ander personage en ook zijn ervaringen uit die wereld flitsen vaak door zijn verhaal en eisen een voortdurende aandacht en inleefvermogen van de lezer. Het werk is waardevol, omdat het de deur opent naar begrip voor allen die autist zijn.

From the book

Vergeefs probeert Sarah oogcontact te zoeken met Fleur als ze haar verhaal doet. Soms kijkt ze Sarah even schichtig aan, maar meestal kijkt ze gewoon weg: "Ik kan dat niet, in iemands ogen kijken. Ik kan moeilijk uitleggen waarom, maar het lukt me gewoon niet. Alleen een kinderverblijf binnenstappen doe ik nooit. Of op een volle bus stappen, ik denk er niet aan. Ik kán dat niet, tussen een hele groep mensen gaan zitten of staan. Het idee alleen al, vreselijk. Alleen als iemand me meeneemt die ik héél, héél goed ken, wil ik wel eens een volle zaal binnenstappen. Weet je dat ik ooit een uur in een winkel heb rondgedrenteld met een pak koffie, aan wat ik mijn laatste centjes ging uitgeven, omdat ik niet naar de kassa durfde te gaan? Er bleef volk aan die kassa staan en ik kan er écht niet tegen als er mensen achter me staan te wachten. Ik kan ook niet uileggen waarom, het geeft me gewoon een ambetant gevoel. Ik ga het liefst naar bekende plaatsen, dan weet ik wat ik kan verwachten, daar voel ik me veilig. Ik moet ook altijd op voorhand weten wát ik ga doen. Als ik bijvoorbeeld op zaterdag wat ga slenteren langs straat, moet ik dat ten laatste woensdag weten. Ik voel me heel ambetant als ze me vrijdag pas vragen om mee te gaan."

About the author

"Ik woon samen met mijn twee broers en ouders in Oudenburg. Ik heb mijn diploma van hoger secundair behaald aan het Sint-Jozefsinstituut (richting Kantoor). Schrijven doe ik al vanaf mijn zestiende. Dit is voor mij een manier om mijn gevoelens en gedachten te uiten. De buitenwereld ziet autisme niet altijd en dat zorgt voor onbegrip. Toen ik 12 jaar was, werd ontdekt dat ik aan een autismespectrumstoornis lijd. Sindsdien wil ik andere mensen een blik gunnen in mijn wereld."

Reviews

2013-01-11 12:06:44 | By: Bianca Dugardin | Rating:
Ik heb genoten van je boek!! Terwijl het kind in jou allerlei wegen zoekt om zich in deze wereld toch een beetje te kunnen vinden , merk ik een grote levenswijsheid , een diep respect voor de natuur , een genieten van stilte en nog zo veel meer……. Bewonderenswaardig!!! Ik zou nog veel kunnen zeggen maar woorden ontkrachten vaak waar het ‘ echt ‘ om gaat. Je boek inspireert mij !

2013-01-08 16:55:18 | By: Thomas Baert | Rating:
Het is een verhaal die echt moeite waard is om te lezen, maar waar je toch wel wat moeite moet doen! Sommige zaken zijn niet altijd eenvoudig om als buitenstaanders te begrijpen. Er zitten veel leuke verhaallijnen in waardoor je de wereld van Autisme wat beter kan leren kennen maar dat je toch ook beseft dat het ondoorgrondelijk is. Voor rest een zeer goede schrijfstijl, leuk woordgebruik en vooral een heel emotioneel verhaal. Enorm leuk om te lezen, een aanrader!

2013-01-06 12:24:24 | By: Jooris Van Hulle
Ik heb het getuigenis gelezen: heel persoonlijk en doorleefd! Een boek waarmee je heel wat mensen zult bereiken, hoop ik.

2012-11-22 12:16:25 | By: Louise Jacqueloot | Rating:
Srr, ik wou toch 5 sterren geven, want dit verdient een 10/10 voor mij.

2012-11-17 21:36:48 | By: Louise Jacqueloot | Rating:
Ik vond je boek heel leerzaam en mooi geschreven. Het heeft mij ook dingen doen inzien (hoe het is om in een andere wereld te leven). Ik vind het ook heel moedig dat je dat op papier kan zetten en dat je dat voor heel wat mensen durft schrijven. en dat je je eigen ding kan zeggen in dat boek dat vind ik ook heel tof. en jou wereldje lijkt mij een heel tof wereldje!!!!!

2012-11-04 16:07:33 | By: Stefanie Jonckheere | Rating:
Het is een boek die een heel interessante kijk geeft op de gedachtenwereld van een autist. Met dit boek is de weg geopend naar meer begrip voor autisme. Een echte aanrader!

2012-10-30 11:45:58 | By: Jos QUINTYN | Rating:
We hebben met zijn allen reeds veel gehoord van autisme zonder precies te weten wat het inhoudt . Dit boek helpt ons om kennis te maken met de vaak complexe denkwereld van een autist . Het leest niet altijd even vlot maar dat precies geeft ons een inzicht in de problemen waarmee een autist dagdagelijks geconfronteerd wordt .

2012-10-27 08:18:03 | By: Veerle Vanden Auweele | Rating:
Heb het boek met graagte gelezen. Niet altijd even gemakkelijk, maar zeker de moeite waard om te weten hoe het leven van een autist is. Je hebt er gewoon geen idee van hoe ingewikkeld hun zijn is. Misschien is het zelfs wel nodig om het boek tweemaal te lezen om alles nog beter te kunnen begrijpen. Aan de ene kant is het goed om op die manier hen beter te leren kennen, maar anderzijds ben ik er nog niet uit hoe ik alles moet bekijken. Een interessant boek al is niet altijd even gemakkelijk om het te lezen. Bedankt Dries om je wat beter te leren kennen.

2012-10-11 18:38:08 | By: L. Mylle | Rating:
Het boek opent de deur om autisme naar buiten te laten komen. Sommige stukken zijn moeilijk te begrijpen maar door een stukje opnieuw te lezen is het duidelijk. Werkelijkheid en fantasie komen aan bod. Zo zie je hoe iemand met autisme in het dagelijkse leven staat. Een aanrader voor allen die met autisme te maken heeft.

2012-10-05 17:13:38 | By: Katrijn L. | Rating:
Met veel plezier las ik dit boek! Sommige stukjes las ik twee keer zodat ik kon begrijpen wat er in het dagelijkse leven door de auteur zijn hoofd gaat. Zijn beschrijvingen maken duidelijk hoe verschillend mensen zijn en hoe verwarrend het kan zijn als je autisme hebt. Een zeer goed boek voor al wie autisme beter wil leren begrijpen!

2012-09-21 13:43:28 | By: Jan Vaerenberg | Rating:
Ik vind het echt een meesterwerk, hoe je werkelijk in het hoofd van de autist kruipt en werkelijk beleeft hoe druk de ketel wel niet is in dat brein. Een aanrader voor iedereen die eens wil weten hoe het voelt om autist te zijn!! ChapeauWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Tragiek der Schreeuw

Author:

Dries Gilliaert

Category:

Novels

Number of pages:

250

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

31-08-2012

ISBN:

978-94-620-6253-5 / 9789462062535

Price:

€ 19,45

Language

Dutch

Rating:

  • (11)