Martine Afscheid van twee broers

Rhea Houwaart

Category: Novels
  • (5)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Martine, een schoolgaande adolescent, verliest haar twee broers op vreselijke wijze. Haar oudste broer komt om het leven bij een auto-ongeluk. Haar jongste broer, met wie ze een innige band heeft, kan dit verlies niet verkroppen en pleegt zelfmoord, exact een jaar later, op de sterfdag van zijn broer. Martine voert de lezer mee op haar tocht van verdriet, onbegrip, woede, verwerking en berusting en biedt een kijkje in haar ontwrichte gezin.

From the book

De regen komt met bakken uit de hemel en aan de asgrauwe lucht te zien, zal daar ook niet snel een einde aan komen. Tussen een grote groep, voornamelijk in het zwart geklede mensen, staat een meisje van een jaar of achttien, haar hoofd voorover gebogen, haar armen gelaten langs haar lichaam en haar handen voor haar lichaam gevouwen. Een grote, zwarte hoed ontneemt ieder zicht op haar behuilde gezicht. Haar tranen vermengen zich met de regendruppels en vallen stuk op de aarde. Ze doet eerst bijna weifelend een stap achteruit, daarna draait ze zich met een ruk om en de mensenmassa opzij duwend, baant ze zich een weg naar achter. Weg van het gat, weg van de kist, weg van het verdriet dat er voelbaar hangt. De aanwezigen kijken verschrikt op van deze interruptie en een enkeling brengt geschokt een hand naar zijn mond. Niemand volgt haar op haar vlucht. Ze rent, struikelt over hopen aarde, valt bijna, maar houdt zich nog net staande, tot ze zich op haar knieën laat vallen en haar verdriet met lange uithalen de vrije loop laat, terwijl ze haar blik richting de hemel richt. Ze is alleen met haar verdriet. Alleen met de elementen. De wind die haar haren van onder haar hoed om haar gezicht doet slaan, de regen die haar tranen verdunt. Niets kan haar verdriet uitwissen. Op de achtergrond zakt de kist langzaam de aarde in en begint de groep mensen met het gooien van bloemen als laatste afscheid.

About the author

"Van kinds af aan heb ik geschreven. Korte verhalen, columns, mijn eigen website. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu verschijnt dan eindelijk mijn eerste boek. Dit aangrijpende verhaal heeft me de nodige overwinningen opgeleverd. In arbeid, maar zeker ook in persoonlijke ontwikkeling en verwerking van mijn eigen verliezen. Ik heb nog veel ideeën voor nieuwe verhalen, dus als het aan mij ligt, is dit zeker niet mijn laatste boek."

Reviews

2012-11-06 14:03:34 | By: Diny van der Mast | Rating:
Heb het boek achter elkaar uitgelezen. Het heeft mij geboeid van begin tot eind. Geweldige tekst, wat goed leesbaar is. Hoop snel je volgende boek te kunnen lezen. Ga het zeker cadeau geven met Sinterklaas.

2012-11-05 11:02:59 | By: Marjolein Roeloffzen | Rating:
Ben begonnen met lezen en heb het boek pas weg gelegd toen het uit was. Een mooi en aangrijpend boek over het grote verdriet van een familie. Knap gedaan. Het wachten is dus op het tweede boek van Rhea Houwaart!

2012-11-03 16:37:22 | By: Ellen van Noort | Rating:
Bedankt, dat ik jouw boek, wat ik als verjaardaggeschenk van mijn vriendin mocht ontvangen, zo heb kunnen lezen. Goed geschreven boek. Geweldig, wat je voor mooie teksten gebruikt. Dat maakt het lezen hongerig, zo dat je dit goed en begrijpelijk kan lezen. Je hebt zeker al veel boeken verkocht? Misschien voor mezelf ook wel handig om dit boek als cadeautje te kopen voor mijn kennissen. Ik benieuwd naar een volgende boek van jou. Gefeliciteerd... Ga zo door en succes!

2012-10-24 22:36:27 | By: Inge Steenmeijer | Rating:
Het is een aangrijpend verhaal dat goed laat zien hoe mensen (in dit geval de ouders) zodanig in hun eigen verdriet kunnen vastzitten dat ze de realiteit verliezen en daardoor mogelijk ook hun geliefden. Boek is zeker aan te bevelen zeker ook voor rouwverwerkende instellingen.

2012-10-14 15:21:22 | By: Mw. Chris Bakhuis-van Kesteren | Rating:
Als je begint met lezen ben je gelijk geraakt en voel je het verdriet. In een ruk heb ik het uitgelezen. Echt een aanrader.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Martine Afscheid van twee broers

Author:

Rhea Houwaart

Category:

Novels

Number of pages:

98

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

31-08-2012

ISBN:

978-94-6206-231-3 / 9789462062313

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (5)