DAUWDRUPPELS

Allert Riepma

Category: Religion
  • (1)

€ 21,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tweelingen lijken soms op elkaar als twee druppels water. Toch hebben ze hun eigen unieke kenmerken. Maar juist die unieke kenmerken zorgen voor herkenbaarheid. Zo is het trouwens met alle andere levende wezens. Het DNA verschilt, maar het principe is hetzelfde. Dus, hoe apen ook op mensen lijken, apen blijven apen. Als apen op mensen lijken, komt dat doordat ze geschapen zijn door dezelfde Schepper. Omdat die Schepper ook uniek is, is Hij te herkennen uit zijn werken. Het Bijbels dagboek DAUWDRUPPELS wil jou helpen bij die herkenning. Jezus zegt: "Bidt, en u zal gegeven worden; zoekt en gij zult vinden."

From the book

5 december Vol verwachting Vol verwachting hebben de kinderen uitgekeken naar de dag van vandaag. Sinterklaas is jarig en merkwaardig genoeg verwachten ze nu dat ze cadeautjes krijgen. Om eerlijk te zijn vind ik het bizar. Ja werkelijk bizar, want laten we eerlijk zijn, wie deelt er nu cadeautjes uit op zijn eigen verjaardag? Doe jij dat? Ik niet en de kinderen die zo vol verwachting hebben uitgekeken waarschijnlijk ook niet. Voor zover ik me kan herinneren heb ik op mijn verjaardag altijd alleen maar cadeautjes gekregen. Zo zal het ook wel zijn met de kinderen die vol verwachting toegeleefd hebben naar deze dag. Werkelijk bizar, kinderen krijgen cadeautjes en de jarige Sint krijgt niets! Nou ja, niets? Misschien krijgt hij een wortel of wat hooi! Maar laten we eerlijk zijn, dan heeft het paard van Sinterklaas nog meer gekregen dan de Sint zelf. Hij krijgt slechts verlanglijstjes! Als je daar eens diep over nadenkt, lijkt het wel een omgekeerde wereld. Zo is het denk ik ook in de geschiedenis met Jezus. Je zou toch verwachten, dat zo’n hemelse Koning in een koninklijk paleis geboren zal worden. In dat paleis verwacht je ook een met fluweel beklede gouden wieg. Het bedje van de verwachte koning is om zo te zeggen gespreid. Nou, vergeet het maar. Zeg maar gerust dat het een omgekeerde wereld is. De wieg is een vretensbak en we weten niet eens of die kribbe wel in een stal stond. Het kan evengoed onder de sterrenhemel gestaan hebben of in een grot. We weten wél heel zeker, dat er geen plaats was in de herberg. Kan Hij wél rekenen op een herberg in jouw hart? Jezus ziet er vol verwachting naar uit. Vergeet niet dat Hij ook voor jou aan het kruis hing. Een beter cadeau kon Hij niet geven!

About the author

"Als kind wilde ik al dominee worden, maar zo vlak na de oorlog was er op de groentekwekerij van mijn vader geen geld voor studie. Al op mijn veertiende kwam ik noodgedwongen in de tuin, later werd ik kruidenier. Pas toen ik 48 jaar was, begon ik alsnog een theologische studie waardoor ik toch nog tot mijn roeping kwam. Nu ik met pensioen ben, heb ik tijd gevonden om dit Bijbels dagboek te schrijven."

Reviews

2014-10-30 14:06:17 | By: G. van Dalen | Rating:
Alle dagen een stukje uit het leven en dan toegepast met een verhaal uit de Bijbel. Ook geschikt voor mensen met jeugd!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

DAUWDRUPPELS

Author:

Allert Riepma

Category:

Religion

Number of pages:

380

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

21-09-2012

ISBN:

978-94-6206-283-2 / 9789462062832

Price:

€ 21,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)