Beter slapen met het Onze Vader

Joseph de Kuyper

Category: Psychology and personal development

€ 12,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boekje kan gezien worden als werkboekje, meditatieboekje of retrospectief. Het gaat over niet kunnen slapen en over de vraag hoe je dat kunt bestrijden. Dit boek steunt de lezers bij de bewustwording omtrent hun handelen en denken, waardoor het bijdraagt aan hun verdere ontwikkeling. Daarbij is het de bedoeling meer de geest te prikkelen dan het verstand.

From the book

In mijn leven heb ik, vooral door mijn werk als Klassiek Homeopaat, geleerd dat het goed kunnen slapen, het doorslapen en het daardoor uitgerust wakker worden, een vele malen groter probleem is, dan menigeen had gedacht. Het blijkt een groot taboe voor mensen om daar vooral met anderen over te praten. Er wordt zo weinig over gesproken, dat niemand precies weet hoeveel mensen er ‘s nachts niet of slechts gedeeltelijk slapen. Er zijn artsen die zeggen dat het niet of te weinig slapen is af te meten aan de hoeveelheid slaapmiddelen dat er door hen wordt voorgeschreven. Op zich genomen kan dat een objectief meetpunt zijn, maar wij moeten er ons wel bij bedenken, dat het soms heel erg lang duurt eer men de stap naar de arts of de homeopaat zet. Hieraan vooraf gaan dikwijls vele jaren met geworstel in de nacht met daarbij vele bewegingen van de mens in zijn eigen huis. Zoals: eruit gaan, toch proberen stil te liggen, stukje lezen, glaasje warme melk gaan drinken al dan niet met honing, een boterham gaan eten, muziek luisteren, televisie kijken, gaan internetten, een rapport of iets anders afmaken voor je werk, je aankleden en buiten gaan wandelen, een puzzel oplossen, foto’s inplakken, naar buiten gaan kijken, op en neer lopen door de kamer, een warm bad of een warme douche nemen, borduren, vergadering voor de volgende dag gaan voorbereiden etc. etc.

About the author

"Ik heb vele jaren gewerkt in en voor organisaties, waarbij de mens centraal stond. Aangezien er bij mij steeds meer behoefte bestond om dieper op de achtergronden van mensen en hun intenties in te gaan, ben ik Klassieke Homeopathie gaan studeren. In de uitvoering van mijn praktijk werd mij steeds duidelijker dat het slapen een verborgen probleem was. Teneinde te voorkomen dat er nog meer medicijnen moesten worden geslikt ben ik over dit onderwerp inleidingen en lezingen gaan houden."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Beter slapen met het Onze Vader

Author:

Joseph de Kuyper

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

32

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-05-2008

ISBN:

978-90-883-4219-6 / 9789088342196

Price:

€ 12,45

Language

Dutch