Tamarinde

Peter Herdingh

Categorie: Diversen
  • (1)

€ 22,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Tamarinde, een zorgcentrum voor uitbehandelde ziekenhuispatiënten ontleent haar naam aan de gelijknamige geneeskrachtige boom. Patiënten kunnen hier voor de duur van maximaal drie maanden revalideren. Een klein groepje alleenstaande vrouwen trekt met elkaar op. Factoren als omgaan met hun ziekte, ouderdom, verdriet en eenzaamheid worden toegedekt door zoveel mogelijk met elkaar te ondernemen. Om de sfeer goed te houden speelt het strijdmiddel humor een rol, wat soms hilarische momenten oplevert. Als het einde van het verblijf nadert ontstaan er onthechtingproblemen. Keren zij naar huis terug, in eenzaamheid?

Uit het boek

Burgemeester Kotten stond achter de microfoon, keek vriendelijk de zaal rond en wist dat hij het niet te lang moest maken. "Ik weet dat jullie een beetje naar gezelligheid snakken, naar een drankje en een hapje, maar vooral gezelligheid op deze openingsdag", zei hij op een gegeven moment. "Het is de moeite waard om extra aandacht te geven aan deze uitbreiding. Niet alleen helpt het om de zorgdruk in het ziekenhuis te verminderen, maar Tamarinde voorziet in een regiowijde oplossing voor mensen die langdurig zorg behoeven na een ziekteperiode. De bouw heeft lang geduurd, maar het resultaat mag er dan ook zijn. Een uitbreiding met 12 kamers die alle op een corridor uitkomen die over de gehele lengte aan één kant naar buiten uitziet. U heeft het al gemerkt of u zult straks zelf ook verrast zijn." Hij memoreerde dat zorg een breed gebied beslaat. Hij uitte zijn trots dat men in zijn stad volledig kon revalideren ongeacht de operatie die men moest ondergaan. "En dan moet er een keuze worden gemaakt na een lange periode hier omgeven door liefdevolle zorg, een keuze die vaak moeilijk is te maken. Ideaal is terug naar de eigen woning gekoppeld aan thuiszorg voor de eerste tijd." Hij hoopte voor iedereen op een snel herstel. "U krijgt nu informatie uit de eerste hand en ik geef graag het woord aan mevrouw Pascale Reinders." Echt gemotiveerd was ze niet, maar het was de uitkomst van het teamoverleg geweest. Een feest was het niet voor de mensen, ze kwamen hier uit bittere noodzaak, ze konden veelal niet direct terug naar huis en in het ziekenhuis hadden ze de ruimte nodig.

Over de auteur

"Ik ben in 1939 geboren en tevens getogen in Zutphen. Na mijn middelbare schoolopleiding ben ik de handel ingegaan, heb diverse opleidingen gevolgd en was ik als accountmanager binnendienst werkzaam in de papierbranche. Als amateurdichter heb ik een bundel uitgegeven onder de titel ‘Binnenste Buiten'. Met vier anderen schreef ik ‘Een voetstuk van water'. Dan dit boek ‘Tamarinde', een eersteling en een droom, waaruit ik hopelijk prettig mag ontwaken."

Reviews

2012-10-05 18:29:57 | Door: Elly | Waardering:
Een geweldig boek qua karakterbeschrijving en een fantastisch inzicht in het leven in een verzorgingshuis,het blijft boeien van begin tot eind,je wilt graag weten hoe het de mensen verder vergaat.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Tamarinde

Auteur:

Peter Herdingh

Categorie:

Diversen

Aantal pagina's:

400

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 16 x 24 cm

Verschijningsdatum:

05-10-2012

ISBN:

978-94-6206-333-4 / 9789462063334

Vaste prijs:

€ 22,45

Taal

Nederlands

Waardering:

  • (1)