Alles tot stand brengen

Adil Jbilou

Category: Religion
  • (1)

€ 13,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Welke veranderingen zijn nodig om de huidige realiteit te beschermen? Dit en nog meer vraagstellingen en thema’s worden behandeld in het boek ‘Alles tot stand brengen’. Het betreft de individu welke keuzes er gemaakt worden om de realiteit te zien in allerlei perspectieven en vooruitzichten. Het boek gaat terug in de tijd naar de geschiedenis van de vorige eeuw en mythologie, om verwijzingen terug te vinden die worden toegepast in onze huidige tijd. En nog belangrijker wat is de boodschap voor de volgende generatie?

From the book

Beschermen, wat willen wij in onze huidige samenleving en voor de mensen die ons dierbaar zijn beschermen? Landen en continenten zetten zich voortdurend in om vrede te stichten over de hele wereld, maar je kunt ook vrede stichten dichtbij huis, denk aan familie of vrienden. Een vreedzamke omgeving kan voor de meeste mensen een stap zijn naar ontwikkeling en bewustzijn. Want het verschil tussen een onrechtvaardige vrede en een rechtvaardige oorlog is klein. Men zegt ons dat er vrede is. Maar als we om ons heen kijken, weten we dat we niet moeten geloven wat ze ons vertellen. Ten slotte maakt elke oorlog plaats voor een zogenaamde vrede. En elke zogenaamde vrede is het latende zaad van de oorlog. Het is slechts een kwestie van tijd voordat duidelijk wordt dat het een illusie is om te denken dat de afwezigheid van oorlog vrede is. Daarom nogmaals: Wat willen we beschermen? Soms vergeten we dat de strijd voor ons plaatsvindt. Maar we vergeten het niet, we weigeren eraan te denken. Men levert strijd en is loyaal aan vrijheid, burgerrechten en aan mogelijkheden die hij kan volbrengen in zijn tijd van leven. Deze voorbeelden zijn vindingrijke principes hoe een land kan zijn voor haar burgers en volksgenoten. Een leven is niets meer dan een gezegende reis die moet volstaan van kennis, wijsheid en vreugde. Niemand op planeet Aarde blijft hier voor eeuwig, wij zijn allemaal geboren met een expiratiedatum. De data en het gegeven van het leven is een overgang van ouder naar kind. Dat is hoe het werkt, maar we hebben bezitten, bewustzijn en nalatenschap. En wat is ons nalatenschap als we het niet kunnen doorgeven aan ons volgende generatie?

About the author

"Ik ben in 1984 geboren in Nijmegen en ik heb Culturele Maatschappelijke Vorming gestudeerd. Tijdens mij studie vond ik lezen altijd al zinvol en leerzaam, want uiteindelijk draagt het bij aan je eigen ontwikkeling en perceptie. Na mij studie heb ik met een aantal jongeren een zelfstandig jongerentijdschrift uitgebracht onder de naam ‘Zo Ambitieus’. De passie kwam voort dat zelfs voor jongeren de ontwikkeling en uitdaging kon worden overwonnen met inspiratie en samenwerking."

Reviews

2015-01-02 19:15:22 | By: linda | Rating:
top boekWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Alles tot stand brengen

Author:

Adil Jbilou

Category:

Religion

Number of pages:

48

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

05-10-2012

ISBN:

978-94-6206-337-2 / 9789462063372

Price:

€ 13,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)