Risico's en nadelen van - elektronisch factureren

Henk Noot

Category: Management

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Elektronisch factureren is momenteel een hot item in het bedrijfsleven. Maar wat is een elektronische factuur? Welke soorten zijn er? Hoe verstuur ik een elektronische factuur? Hoe bewaar ik een elektronische factuur? Een factuur in PDF formaat per email sturen, is dat ook een elektronische factuur? Hoe zit het met de (belasting)wetgeving? Wat is een elektronische handtekening? Op al deze en nog veel meer vragen geeft Henk Noot in dit boek een antwoord. Tevens vindt u in dit boek een lijst met verklaring van afkortingen en begrippen die bij elektronisch factureren gebruikt worden.

From the book

Wat is elektronisch factureren? Elektronisch factureren staat voor het digitaal verzenden van factuurgegevens tussen klant en leverancier. De factuur wordt op de conventionele manier opgesteld, geprint, in een envelop gestopt en vervolgens per post verstuurd. De volgende stap is scanning. Hierbij wordt de factuur nog ouderwets per post verstuurd, maar hij wordt door de ontvanger gescand en als een elektronisch document in PDF-formaat opgeslagen. De volgende efficiencyslag is dat facturen, nadat ze zijn aangemaakt, in een elektronisch formaat worden doorgestuurd naar een zogenaamde ‘hub’. Een hub heeft de functie van doorgeefluik. In de hub worden de facturen ontvangen en doorgestuurd naar de klant. De klant kan het bericht in het door hem gewenste formaat (PDF, XML, CSV) elektronisch ontvangen en direct in zijn eigen systeem verwer-ken. De nieuwste techniek, voornamelijk toepasbaar in de B2C-markt, is het direct koppelen van betaalmethoden aan de digitale factuur (iDeal of Acceptemail).

About the author

"Ik ben geboren in 1955. Ik ben getrouwd en vader van twee zonen en woonachtig in Capelle aan den IJssel. Mijn hobby’s zijn: de steenkolenmijnbouw in Limburg, lezen, boekbinden, verzamelen van modelauto’s en Kuifje. Ik ben in 2009 afgestudeerd als Certified Credit Manager. Als eindopdracht heb ik toen in opdracht van mijn werkgever i4talent een onderzoek uitgevoerd naar de risico’s en nadelen van elektronisch factureren en mijn bevindingen vastgelegd in een scriptie."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Risico's en nadelen van - elektronisch factureren

Author:

Henk Noot

Category:

Management

Number of pages:

82

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-10-2012

ISBN:

978-94-620-6357-0 / 9789462063570

Price:

€ 16,45

Language

Dutch