Snap het dan!

Kim Peters Rit

Category: Youth books
  • (7)

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Julia Wilder is een gewone meid van 16 jaar oud, die in haar eindexamenjaar van de middelbare school zit. Op een dag ontmoet ze haar nieuwe vriendin Rosalie, die ongeveer dezelfde interesses heeft. Al snel wordt de vriendschap met Julia een obsessie voor Rosalie. Zij wil eigenlijk alles wat Julia ook heeft en ze is bereid om tot het uiterste te gaan: ze wil Julia’s evenbeeld worden. Julia is echter niet zo blij met Rosalies acties, maar wanneer ze het uitlegt, schijnt Rosalie niet te begrijpen wat ze fout doet.

From the book

'Pardon?! De auto, de pick-up! Helemaal in de kreukels aan de voorkant!', legt haar moeder uit. 'Wat?! Hoe kan dat?', reageert Julia in shock. 'Kom mee,' zegt Julia's moeder en ze neemt haar dochter mee naar buiten. Daar gelooft Julia haar ogen niet. Haar vaders pick-up heeft een frontale botsing gehad met iets of iemand, want de hele voorkant zit in de kreukels, net zoals haar moeder dat heeft gezegd. Julia loopt om de auto heen en bekijkt de schade. Er kon wel iemand in hebben gezeten die nog nooit een auto heeft bestuurd! 'Dit is verschrikkelijk!', roept Julia uit en ze voelt dat ze boos wordt. 'Welke idioot heeft dit gedaan?' Sabine loopt op Julia af. 'Was jij het echt niet, Julia?', vraagt ze fluisterend. Julia kijkt haar moeder beledigd aan. 'Waarom denken jullie dat ik dat heb gedaan? Denken jullie soms dat ik niet kan autorijden? Denken jullie dat ik de auto meeneem zonder toestemming? Denken jullie dat ik zoiets niet aan jullie zal vertellen?' Julia is kwaad. Ze loopt heen en weer te ijsberen en te roepen. Haar vader heeft het lawaai gehoord en komt op hen af lopen. 'Kalm aan, Julia,' probeert Sabine. Daniel duwt Julia een briefje in haar hand. Julia kijkt haar vader even niet-begrijpend aan en vouwt het briefje dan open. 'Het lag op de keukentafel,' voegt Daniel eraan toe. 'Lieve pap en mam, ik heb de auto even nodig. Het is dringend. Ik ben over een uur terug. Liefs, Julia,' leest Julia hardop voor. Ze fronst haar wenkbrauwen en ze leest het briefje nogmaals. Het is geschreven in haar eigen handschrift! Julia weet opeens niet meer honderd procent zeker of ze nu wakker is of niet.

About the author

"Ik ben geboren in 1988 in het Limburgse Beegden. Op de basisschool schreef ik destijds mijn eerste opstel. Ik beleefde plezier aan het schrijven en vele ideeën heb ik in de loop der jaren op papier gezet. De voorliefde voor lezen en schrijven heeft ervoor gezorgd dat ik Nederlands ben gaan studeren aan de lerarenopleiding. Voor de doelgroep die dagelijks in mijn klas zit, is het boek Snap het dan! geschreven."

Reviews

2020-01-16 14:35:49 | By: Linda | Rating:
Echt super boek!

2013-03-04 22:14:53 | By: Henk | Rating:
leuke boek!!!!!!!!

2013-01-10 15:05:21 | By: Sjannie Dore | Rating:
het is een superleuk boek; ik ben dan wel wat ouder, maar heb het boek toch in een ruk uitgelezen. Thema heel herkenbaar en prettige bladspiegel. Nieuwsgierig of er nog een volgend boek gaat komen.

2012-11-20 23:11:14 | By: Annemiek | Rating:
Ook voor de 'wat oudere jeugd': een geweldig boek! Vanaf hoofdstuk 1 wil je weten hoe dit verhaal afloopt. Het is een goed en spannend boek met zeer herkenbare thema's! Een aanrader dus!

2012-11-05 14:38:11 | By: Iris Janssen | Rating:
Ik vind het een super boek!
Ik ken mevrouw Peters Rit omdat ik ook op de school zit waar zij werkt, ze is bij ons in de klas gekomen en heeft over het boek verteld.
Ik vind het een super leuk en spannend boek en wil het zelf ook gaan lezen!!!!!!!!!!!!

2012-10-26 16:46:35 | By: Mariet Moonen | Rating:
Zeer prettig leesbaar boek en heel beeldend geschreven. Je zou er zo een film van kunnen maken.

2012-10-12 15:10:27 | By: Marij Peters Rit | Rating:
Ik heb al een gedeelte gelezen en dat was al heel spannend. Normaal ben ik niet een boekenworm maar dit is echt heel erg goed. geweldig. Proficiat je eerste boek en wie weet volgen er meer.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Snap het dan!

Author:

Kim Peters Rit

Category:

Youth books

Number of pages:

238

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

12-10-2012

ISBN:

978-94-620-6341-9 / 9789462063419

Price:

€ 18,45

Language

Dutch

Rating:

  • (7)