Zoektocht door het woud

Amber ten Brink

Category: Youth books
  • (2)

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat voor de een lijkt op een dia uit een viewmaster, is voor de ander een sprankelend caleidoscopisch beeld. Wat komt de gezant van de Grauwe burcht werkelijk vertellen? Wat heeft Perzikje gemeen met de opgesloten jonkvrouw? En waarom rijden er blauwe bestelbusjes door de straat? Wat heeft het allemaal met elkaar te maken? En loopt het goed af? Helemaal niet. Niet helemaal. Dat hangt er maar vanaf vanuit welk perspectief je het bekijkt.

From the book

Bij het spiegeltje boven de gootsteen ging Daminda haar mascara fatsoeneren met een van concentratie vertrokken gezicht. Ilse haalde haar schouders op en ging naar boven. Ze probeerde niet te piekeren en niet aan de twee jaar oudere Perzikje te denken. Daminda, de zwartste van de twee kraaien, had het altijd geleken alsof ze het niet zo meende en soms leek het zelfs alsof ze Daminda parodieerde door altijd een stapje verder te gaan. Daminda stopte kruidnagel bij haar roltabak, Perzikje rookte een joint achter de fietsenstalling, Daminda verfde haar haar zwart en ze droeg overdreven veel zwarte make-up, Perzikje maakte ook nog eens haar gezicht wit (totdat ze haar ‘de panda’ begonnen te noemen) en vermagerde tien kilo. Daminda nam in discussies altijd de meest zwartgallige standpunten in, Perzikje bestempelde iedereen met een positiever toekomstbeeld dan een filatelist op de drempel van het e-mailtijdperk als ‘achterlijk, gewoon niet eens levensvatbaar.’ Daminda was onder haar zwarte masker lief, behulpzaam en net onzeker genoeg om daarmee sympathiek over te komen, maar Perzikje? Wat was ze eigenlijk onder haar pandamasker? Niemand wist het en Daminda blijkbaar ook niet. Beneden hoorde ze Ben zingen voor Robje die een beetje aan het dreinen was, met zijn lijzige monotone stem kon hij zo in één van die gothic- groepen die Wannes tegenwoordig verafgoodde.

About the author

"De bril en beugel ben ik ontgroeid, het tekenen en schrijven niet. Hoe rijker mijn leven wordt, hoe meer inspiratie ik krijg. Al de hoofdpersonages die ik verzin, zijn vrienden voor het leven. Als tegenwicht krijg ik op mijn werk met dementerende bejaarden dagelijks een fris bad in realiteitszin. Mijn twee kleine critici thuis geven me op tijd feedback over het feit of mijn werk wel genoeg prinsessen, roze en glitter bevat."

Reviews

2012-12-04 10:21:21 | By: mikmarien | Rating:
Dit boek moet je zeker cadeau doen aan je tienerdochter. Vergeet trouwens ook niet eens te kijken naar het plastisch werk van Amber Ten Brink op haar website, vast meer dan de moeite waard. Een kunstenares om niet uit het oog te verliezen!

2012-11-28 22:54:34 | By: Annemie Vanrmelingen | Rating:
Hallo Amber, Ik heb juist je boek uit. Ik vond het heel mooi en delikaat zoals een kerstbal waar je niet te hard op mag drukken of breekt in duizende stukken. In het begin vond ik wel een beetje moeilijk te identificeren wie wie zijn stem was maar dat maakte het ook spannend . Dank je voor enkele uurtjes leesgenot. Ik zal het zeker verder aanbevelen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Zoektocht door het woud

Author:

Amber ten Brink

Category:

Youth books

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

12-10-2012

ISBN:

978-94-620-6326-6 / 9789462063266

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (2)