Het geheim van Lelystein

Peter Goossens

Category: Youth books

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Pietje is een normale jongen die graag voetbalt. Omdat een aantal oude mannen zich vreemd gedraagt, ontdekt Pietje hun geheim. Hij lost een diefstal op en hij ontdekt dat er onder zijn stad een stel geheime tunnels ligt. Door deze tunnels beleeft hij, soms samen met zijn vrienden, allerlei avonturen. Hij ontdekt zelfs de restanten van een oude kasteeltoren, waarin een schat blijkt te liggen. Ook lost hij een gijzeling bij een bankroof op en voorkomt tijdens een storm een grote ramp.

From the book

Pietje zwaait naar de man om hem te bedanken. Maar dan schiet hem ineens weer wat vreemds te binnen. Een paar dagen geleden was hij ook aan het voetballen. Toen maakte hij ook een mooi doelpunt. De oude man klapte heel hard. Maar toen Pietje hem wilde bedanken, was hij ineens verdwenen. Pietje snapte er niets van. Maar de wedstrijd ging door en hij was het voorval vergeten. Pietje kijkt weer of de oude man er nog is. Hij is weer verdwenen! Waar is die man zo snel gebleven? ‘Opletten, Pietje!’, wordt er geroepen. De wedstrijd is natuurlijk doorgegaan. Pietje stond niet op te letten en zijn tegenstander is er met de bal vandoor gegaan. Hij kan niet meer worden ingehaald en maakt een mooi doelpunt. Pietje baalt er van dat door zijn schuld de andere jongens nu ook gescoord hebben. Maar in zijn hoofd is hij nog steeds met de verdwijning van de oude man bezig. Tot hij de bal vlakbij het hek aangespeeld krijgt door één van zijn vriendjes. Uit een ooghoek ziet hij tot zijn verbazing de oude man met zijn rode rollator weer op zijn vertrouwde plekje zitten. Pietje snapt er niets van.

About the author

"Ik schrijf verhalen over zeer uiteenlopende onderwerpen. Mijn kinderboek is duidelijk geïnspireerd door mijn woonplaats Lelystad. Ik heb dit boek met veel plezier geschreven. Dat de kunstenaar Peter Koelman bereid was voor de cover en de illustraties te zorgen, heeft het boek helemaal compleet gemaakt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het geheim van Lelystein

Author:

Peter Goossens

Category:

Youth books

Number of pages:

128

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

19-10-2012

ISBN:

978-94-620-6282-5 / 9789462062825

Price:

€ 16,45

Language

Dutch