Liefs, je zoon Groeten uit de bajes

Iris Wiltink

Categorie: Jeugdboeken
  • (4)

€ 16,95
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De vader van Sjoerd zit in de gevangenis. Sjoerd is boos en hij wil niets meer met zijn vader te maken hebben. Hij probeert verder te gaan met zijn eigen leven, al gaat dit moeizaam. Als hij van school naar huis fietst, wordt hij plotseling van zijn fiets getrokken en bedreigd. Hij moet de drugsbende geld terug betalen voor de schulden die zijn vader gemaakt heeft. Hij heeft het al zo moeilijk met het verwerken van alles wat er gebeurd is en dan komt dit er ook nog bij. Wat moet hij nu doen?

Uit het boek

Hij pakt zijn fiets en fietst naar huis, maar dan ineens bij de Willemsstraat springt er een man voor zijn fiets. Sjoerd remt keihard en komt net op tijd tot stilstand. Er springen nog twee mannen tevoorschijn, één man is wat forser dan de ander en de andere draagt een baseballpetje. Sjoerd is bang, wat willen ze van hem? Als het maar niets met zijn vader te maken heeft. ‘Hoelang moet je vader zitten?’, vraagt de man met een gemene grijns. Sjoerd zucht, het heeft dus met zijn vader te maken en hij schreeuwt: ‘Gaat je niets aan!’ De forse man geeft Sjoerd een klap. ‘Au!’ ‘Zeg op!’ ‘Twee jaar en tbs.’ ‘Zolang kunnen we niet wachten, we willen ons geld.’ ‘Geld?’ ‘Ja, 300 euro’, grijnst de man met het baseballpetje. ‘Binnen 24 uur.’ ‘Maar, waarom?’ ‘Drugs, je vader heeft 300 euro voor drugs geleend en dat willen we nu wel eens terug!’ ‘Ja... en daar ga jij voor zorgen!’ ‘Maar...’ ‘Heb je dat begrepen?’, zegt de forse man en hij grijpt Sjoerd bij zijn kraag. Sjoerd knikt voorzichtig. ‘Of anders...’, zegt de jongen met het baseballpetje en hij maakt met zijn wijsvinger en duim een pistooltje, ‘...paf, paf, paf!’ De jongens lachen hard en lopen dan rustig weg alsof er niks gebeurd is. Sjoerd blijft geschrokken achter, wat is hem overkomen? Hoe moet hij aan het geld komen? Waarom hij? Het is toch het probleem van zijn vader? Sjoerd kan maar beter doen wat de mannen zeggen. De bende zal er niet voor terugdeinzen de dreigementen uit te voeren. Sjoerd is bang, geschokt en fietst zachtjes verder naar huis.

Over de auteur

"Ik ben geboren op 16 september 1993 in Nijmegen. Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met schrijven, tekenen en schilderen. Ik vind het gewoon leuk om creatief bezig te zijn. Het zal u ook niet verbazen dat ik een studie heb gevolgd in vormgeven. Inmiddels ben ik daarmee gestopt en volg ik nu de studie tot dierenverzorger. Ook iets wat ik ontzettend leuk vind."

Reviews

2013-04-04 17:19:08 | Door: Petra Boogmans | Waardering:
Iris schrijft erg beeldend vind ik, ze neemt je mee in de wereld van Sjoerd en de verschillende verhaallijnen zijn ook erg boeiend! Mijn complimenten! Petra

2013-04-04 17:42:40 | Door: Sjon | Waardering:
Ik heb hier heel erg van genoten! In een ruk uitgelezen toen ik ziek in bed lag. Heerlijk gewoon! Heel meeslepend. Ik kijk uit naar het volgende boek van de auteur.

2013-04-03 10:46:36 | Door: Bernadette | Waardering:
Een leuk spannend boek om te lezen, je wilt het iedere keer weer verder lezen om te weten hoe het afloop. Goed boek.

2012-12-18 20:54:02 | Door: Charlotte | Waardering:
Super boek; in het begin even wennen, maar later zelfs fijn om telkens tussen twee tijdlijnen af te wisselen; het ene hoofdstuk wordt de spanning steeds verder opgebouwd, in het andere hoofdstuk word je helemaal meegenomen in de persoonlijke groei van de hoofdpersoon. Spannend, eigentijds, maar ook inhoudelijk interessant, omdat je langzaam meegetrokken wordt in de gedachten van de hoofdpersoon. een aanrader dus! CharlotteSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Liefs, je zoon Groeten uit de bajes

Auteur:

Iris Wiltink

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

162

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

26-10-2012

ISBN:

978-94-6206-393-8 / 9789462063938

Vaste prijs:

€ 16,95

Waardering:

  • (4)