Op armkracht naar Santiago

Jan Mollen

Category: Travel
  • (1)

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit boek gaat over de pelgrimstocht die ik naar Santiago de Compostela heb gemaakt op pure armkracht met mijn handbike. Met deze tocht wil ik laten zien dat ook mensen met een handicap een lange fietstocht kunnen maken en hierdoor kunnen genieten van de mooie natuur in binnen- en buitenland. In dit boek wordt beschreven dat door goede begeleiding en voorbereiding ook voor gehandicapten bijna alles mogelijk is. Tijdens deze pelgrimstocht leer je om jezelf te vinden, en samen met de begeleider te genieten van rust en stilte, maar ook van topsport en prestatie van je eigen kunnen.

From the book

Ik heb dit boekje geschreven om anderen te laten zien dat een mens veel kan, vaak meer dan men zelf denkt. Tegen mede-gehandicapten wil ik zeggen: Ga niet stil zitten, maar geniet van het leven! Ga sporten of zoek een andere hobby. Ik vind handbiken in de vrije natuur geweldig. Met mijn handbike kon ik ­ondanks mijn handicap- ook pelgrim zijn en samen met duizenden anderen naar Santiago trekken. Iedere gehandicapte heeft zijn eigen handicap, maar met aanpassingen -zoals mijn handbike- en goede begeleiding kunnen velen deze tocht maken. Alléén de Camino de Santiago rijden per handbike is onmogelijk. Daarom ging Marja Jans mee. Zij nam in een busje alles mee wat onderweg nodig was. Als ik ’s avonds mijn dag-etappe er op had zitten was mijn rolstoel en alle verdere bagage al op die plaats, zodat ik vanuit de handbike over kon stappen in de rolstoel. Marja zorgde ook voor proviand, bereidde het eten en hielp mij waar nodig.

About the author

"Ik heb deze pelgrimstocht gemaakt op pure armkracht met mijn handbike. Ik heb hiermee een geweldige sportieve prestatie neergezet, met de hulp van mijn begeleidster Marja Jans, die mij de hele tijd onderweg heeft bijgestaan. Zij heeft mij gevolgd met een busje om al mijn spullen die ik onderweg nodig had, te vervoeren en mij onderweg te voorzien van eten en drinken."

Reviews

2017-01-02 20:23:06 | By: renee | Rating:
wat een prestatie wat jullie met z'n 2 hebben gedaan, vol verwondering maar met bewondering.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Op armkracht naar Santiago

Author:

Jan Mollen

Category:

Travel

Number of pages:

126

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-05-2008

ISBN:

978-90-883-4363-6 / 9789088343636

Price:

€ 15,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)