Daar waar we amper kunnen staan

Katrin Van de Velde

Category: Miscellaneous
  • (8)

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Daar waar we amper kunnen staan wordt het leven intens aangegaan. Steeds weer wordt er naar houvast gezocht. De machteloze manier waarop mensen het leven kunnen beleven, maar zonder de grond onder de voeten te verliezen. Niets in dit verhaal loopt door, maar eigenlijk loopt alles door.

From the book

Alles werd anders toen ik eindig bleek te zijn. Je vertraagde je pas, blies het stof van me af, en gooide de deuren open waar ik zo lang tegenaan had geleund. Hoe raken al die bladzijden ooit nog van hun witheid af, met je vulpen droog en stil en uitgekrast? De klok die luid haar afgrijzen over je uitstrooide bij het schrijven van je afscheidsbrief legde ik het zwijgen op. In dat huis wordt niet meer gesproken. En daar bij jou, op ons eiland op de grond, met avondzomerlucht vol trams en andere stukken stad, binnensijpelend door open ramen als dikke, zwarte olie - daar probeer je man te worden. Je voedert me erwten uit blik en ik kauw ons hele verleden fijn. Buiten lijkt alles te gebeuren -­ als vanzelf. Je draagt me huizen in en uit (blauwe trappen in het donker en buiten is er zon! zon! zon!) en dingen op, maar ik laat niet toe tenzij mezelf. Alles is anders nu ik jou niet meer zie.

About the author

"Ik werd geboren en groeide op in Heist-op-den-Berg. Na enkele jaren in Antwerpen en Mechelen te hebben gewoond, vestigde ik me onlangs opnieuw in mijn geboorteplaats. Ik ben getrouwd en heb een dochter."

Reviews

2013-05-14 09:32:05 | By: Erika Leysen | Rating:
't Gebeurt niet gauw, maar ik werd omver geblazen door 'Daar waar we amper kunnen staan' van Katrin Van de Velde. Heb het 't voorbije weekend twee keer gelezen en gaandeweg werd duidelijk dat dit boek uit meerdere lagen bestaat die (voor mij toch) pas bloot komen te liggen na meerdere leesbeurten. Elementen die steeds terugkomen, soms in een beetje een andere vorm (echte eenden, badeenden / bloemenruikers, al dan niet verwelkt of zelfs al weggegooid)
Krachtige, poëtische taal die een grote gevoeligheid onthult. Geen enkel woord lijkt er zomaar te staan.
Ik kan dit pareltje aan iedereen aanraden. Om te herlezen en nog eens te herlezen.

2013-04-05 11:02:15 | By: Eveline Vanhaverbeke | Rating:
Prachtige proza-poëzie of poëzie-proza van een totaal nieuw genre, dat Katrin uitgevonden heeft. Elke zin is een meesterwerkje, elke gedachte wordt op een weergaloze manier beschreven.
Een talent dat zichzelf alleen nog maar verder zal kunnen bevestigen.

2013-02-02 21:59:55 | By: Bob Van Laerhoven | Rating:
In een tomeloos voortjakkerende tijd waarin de literatuur krampachtig "populair" probeert te zijn, is een uitgave zoals "Daar waar we amper kunnen staan" een broodnodig tegengif. Het enige wat je als lezer nodig hebt is aandacht, de tekst doet de rest. De woorden zalven, de woorden slaan, de woorden duiken knarsetandend de diepte in of zweven verlangend naar onthechting het licht tegemoet. Katrin Van de Velde vangt de flitsen die als kleine zilvervissen in troebel water door onze hersens dwarrelen: de halfbewuste verlangens, de pijnlijke tekorten, de humeuren van onze gevoelens die zo tegenstrijdig kunnen zijn, het onbestemde van ons bestaan. Mooie teksten? Jazeker, maar daaronder sluimeren de onvolkomenheid en de eeuwige zoektocht. Menschliches, Allzumenschliches.

2013-01-21 12:29:10 | By: Anne-Marie Dewachter | Rating:
Zeggen dat Katrin talent heeft, is een understatement. Dit boek is een rustpunt, een ankerpunt...Niet makkelijk, niet haspsnap, rap effe lezen... maar een boek waar je naar teruggrijpt, een boek dat je ziel weet te raken, een boek dat je houvast geeft. Dit is een kleinood, om dat mooie, oude woord nog eens in ere te herstellen. Dat woord behoeft een echt mooi iets, het mag niet zo maar te kust en te keur worden gebruikt. het boek van Katrin verdient een mooie omschrijving, vandaar dus kleinood. Heerlijk om lezen.... Dank je Katrin!

2013-01-17 16:31:16 | By: Anne-Marie Dewachter | Rating:
Zeggen dat Katrin talent heeft, is een understatement. Dit boekje is een kleinood, om dat prachtige oude woord nog maar eens boven te halen. een pareltje, iets om af en toe naar terug te grijpen en weer van te snoepen. Een boekje waar je stil van wordt in deze grote, lawaaierige wereld. Een boekje waar we allemaal, ieder op onze eigen manier nood aan hebben, als we amper nog kunnen staan. Dat heeft Katrin haarscherp aangevoeld en pràchtig verwoord. We horen zo vaak zeggen, met een zogenaamd intellectueel dédain, lezen in het Néderlands? Nee... Aan al diegenen die altijd denken dat het in een andere taal zo veel beter klinkt, zo veel mooier is, zeg ik: Lees dit dan maar eens. En tegen Katrin? Tegen Katrin kan ik niet anders zeggen dan 'oprechte dank' en 'laat je niet ophitsen, maar neem je tijd voor een volgend boek'. Echt goede dingen zijn het waard om op te wachten!

2013-01-15 08:45:02 | By: Serge V.D.B. | Rating:
Katrin Van De Velde heeft talent, zoveel is zeker. Graag méér van dit!

2013-01-09 16:39:19 | By: An V.D.
Dit boek zal niemand onberoerd laten. Voor gevoelige mensen die houden van mooie zinnen. Het raakte me tot tranen toe ...

2012-12-11 11:12:22 | By: S.D.
Wat een pareltje is dit! Een onderdompeling in zintuigen, met zaken die steeds terugkeren maar waarin toch een evolutie te zien is. Tegelijk zwaar en frivool.
Geen hapklare lectuur, maar zo pijnlijk mooi geschreven.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Daar waar we amper kunnen staan

Author:

Katrin Van de Velde

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

86

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-11-2012

ISBN:

978-94-620-6423-2 / 9789462064232

Price:

€ 15,95

Language

Dutch

Rating:

  • (8)