Winternacht

Nico Hoek

Categorie: Thrillers
  • (7)

€ 17,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het was midden in de nacht. Ze ontdeed de deur van de nachtsloten en opende de voordeur. Voor haar stonden twee politieagenten. Een van hen herkende ze; de collega van haar geliefde Rob. De politieagent keek haar verslagen aan en zei: ‘Alice ik heb vreselijk nieuws, er is iets gebeurd met Rob. Het is niet goed Alice... hij is doodgeschoten tijdens de nachtelijke surveillance.’ Plotseling was Alice op haar zevenendertigste weduwe geworden. Een aantal weken na de begrafenis wordt Alice bedreigd. Iemand heeft het op haar voorzien en maakt haar leven tot een hel. Wie kan ze nog vertrouwen?

Uit het boek

Toen Alice haar huis binnenkwam had ze meteen door dat er iets mis was. Ze rook een schroeilucht en door het hele huis hing een grijsblauwe walm. ‘Jemig, er is brand.’ Een verlammend gevoel nam bezit van haar lichaam. Ze holde naar de keuken om te kijken of er daar iets brandde. Niets te zien. Ze liep door naar de huiskamer. Hier leek het vandaan te komen. De rook was hier dikker en indringender. Speurend keek Alice in het rond. Haar hart ging tekeer van de spanning. Toen zag ze het; de bank! Deze was flink aan het schroeien. In het hoekkussen stond een asbak. Ragdunne sliertjes rook waren bezig zich een weg te banen door het huis. Kleine vlammetjes waren op zoek naar houvast om een grote vuurzee te worden. Alice holde naar de keuken, haalde uit het keukenkastje een afwasteiltje en vulde deze in de spoelbak. Iwan drentelde hijgend om haar heen met zijn tong uit de bek. Toen het teiltje gevuld was met water liep ze terug naar de huiskamer. De rook was dikker geworden. Een prikkelende stank verspreidde zich nu verder door het huis. Alice gooide het water over het kussen in het midden. Daar leek de brandhaard te zijn. Het werkte gelukkig! Door het water doofden de kleine beginnende vlammetjes. Alice begon te hoesten. ‘Jemig wat een toestand! Blijft me nou niets bespaard?’, dacht Alice, terwijl het verlamde gevoel overging in hevig trillen. Alice knielde neer bij de bank en bekeek deze nauwkeurig. De asbak was door de plens water naar achteren geschoven. Ze pakte de asbak op. Er zaten geen peuken in. Hoe heeft er dan brand kunnen ontstaan? Alice voelde met haar hand tussen de kussens. Meteen had ze beet; een sigarettenfilter van het merk Stuyvesant. Haar merk. Een vreemd gevoel bekroop Alice. Had ze vanmorgen al gerookt? Ze dacht na. Na het opstaan had ze meteen gedoucht. Na het aankleden had ze in de keuken een kop koffie uit het Senseo-apparaat gedronken. Daarna was ze meteen met Iwan weggegaan. Ze was praktisch niet in de huiskamer geweest!

Over de auteur

"Ik ben Nico Hoek geboren in 1968 in Katwijk aan Zee. Ik werk al jaren met veel plezier in de psychiatrie als sociotherapeut. Met het uitkomen van mijn boek ‘Winternacht’ is voor mij een grote droom uitgekomen. Al sinds mijn kindertijd schrijf ik verhalen wat voor mij vanaf het begin staat voor een creatieve uitlaatklep."

Reviews

2013-08-26 22:25:17 | Door: Lenie Harteveld | Waardering:
Ik heb het boek meegenomen op mijn vakantie in Turkije. Ik heb het in een keer uitgelezen. Een heerlijk boek!!!

2013-02-02 22:15:08 | Door: Anneke van Duijn | Waardering:
Wat een spannend boek. Qua opbouw is het zeker een boek wat je moeilijk kan neerleggen. Ik wilde weten hoe het afliep. Spannend!!

2012-12-28 23:48:43 | Door: Ilona Hus | Waardering:
Echt een spannend boek. Een aanrader. Leest lekker weg. Van begin tot het eind spannend en je wilt weten hoe het afloopt. Moeilijk om het boek uit je handen te leggen. Helemaal top

2012-12-10 20:22:34 | Door: Wilfred van der Plas | Waardering:
Een mooi en spannend verhaal. Een echte page turner!

2012-12-06 19:46:54 | Door: Helmya | Waardering:
Lijkt me een gaaf boek zeg!

2012-11-28 08:38:14 | Door: elly schouten | Waardering:
Hartelijk gefeliciteerd met dit eerste boek. Lijkt me spannend.

2012-11-23 17:30:26 | Door: dikkie van duijn | Waardering:
Erg leuk begin wil hèt wel kopen en gefeliciteerdSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Winternacht

Auteur:

Nico Hoek

Categorie:

Thrillers

Aantal pagina's:

174

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

23-11-2012

ISBN:

978-94-6206-489-8 / 9789462064898

Vaste prijs:

€ 17,45

Waardering:

  • (7)