Cover voorkant
Je vaders dochter
Je vaders dochter

Je vaders dochter

Krista Boringa en Marjolein Grin

  • (1)

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat is de rol van vaders in de opvoeding van dochters? Welke invloed heeft een vader op zijn dochters carrièrekeuze? Zoekt een dochter echt altijd een man die op haar vader lijkt? Is er een recept voor de ‘ideale vader’, vanuit het perspectief van een dochter gezien? Deze vragen (en meer!) worden in dit boek belicht. Onderzoeken, mythen, sprookjes, opvoedhandboeken en andere interessante informatie wordt afgewisseld met uitspraken van vele vrouwen die voor dit boek zijn geïnterviewd. Een onontbeerlijk boek voor elke nieuwsgierige dochter! En wellicht ook voor hun vader.

From the book

Het beste wat een vader voor zijn kinderen kan doen is volgens Daphne Deckers: houden van hun moeder. Daarin blijkt ze nog gelijk te hebben ook, als je de onderzoeken mag geloven.
Uit een onderzoek uit 2000 bleek dat vaders die een goede relatie hebben en zich gesteund weten door hun partner, hun adolescente kinderen ook meer steun bieden dan vaders die een slechte relatie met hun partner hebben. Dit effect is groter richting dochters. Bij moeders maakt de kwaliteit van de relatie met de vader veel minder uit. "Een mogelijke oorzaak is dat de moeder meer verantwoordelijkheid heeft dan de vader. Omdat de moeder-kind relatie dus een meer ‘verplichtende’ basis heeft, wordt de invloed van andere factoren mogelijk minder. Moeder kan zich minder permitteren aangezien zij veelal de primaire verzorger is", volgens de onderzoekers.
Dit doet ons denken aan de uitspraak van Erich Fromm in zijn boek ‘Liefhebben, een kunst en kunde’: de liefde van de moeder is onvoorwaardelijk, de liefde van de vader is meer voorwaardelijk (die moet je verdienen). Al blijkt uit de interviews dat het vaak eerder andersom wordt ervaren door dochters: de moeder stelt de regels en pa ‘neemt me zoals ik ben’.
Nienke
"Vroeger zei ik altijd dat ik later net zo'n goed huwelijk wilde hebben als mijn ouders. "Welnee joh", zeiden ze dan, "je moet streven naar beter!" Er zijn wel eens tijden geweest met spanningen, maar over het algemeen waren ze gelukkig met elkaar. In de tijd dat mamma thuis ging dialyseren en pappa haar daarbij hielp waren ze samen een geolied team. Ik vond het altijd ontzettend lief als ik ze zo samen zag."
Maar hoe zit het dan bij een scheiding?
In Nederland alleen al maken 57000 kinderen per jaar een scheiding mee.
(...)

About the authors

"Wij, Krista Boringa en Marjolein Grin (beiden uit 1969), zijn allebei dochter. Over de rol van de moeder in opvoeding en ontwikkeling is behoorlijk wat bekend. Maar hoe zit het eigenlijk met de rol van vaders? We werden hier nieuwsgierig naar en zijn op onderzoek uitgegaan. Met als uiteindelijk resultaat dit boek en vele ervaringen rijker. Wij hopen dat ons boek een inspiratiebron is voor vrouwen om de vader-dochter relatie eens nader te verkennen."

Reviews

2012-12-14 15:21:53 | By: Lyke Westland | Rating:
Geweldig boek, mooie tekeningen. Ik heb er direct tien gekocht om cadeau te geven.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Je vaders dochter

Authors:

Krista Boringa en Marjolein Grin

Category:

Psychology and personal development

Number of pages:

88

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-12-2012

ISBN:

978-94-620-6532-1 / 9789462065321

Price:

€ 16,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)