Dag kleintje... Troost door een persoonlijk afscheid

Susan Kerckhoffs

Category: Bereavement

€ 14,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dag kleintje... is bedoeld als gidsje voor ouders die net als ik een kindje verliezen rondom de geboorte. Het boekje geeft handreikingen om op een eigen wijze kennis te maken met en afscheid te nemen van hun overleden kindje. Doel hiervan is dat ouders niet ‘meer’ verdriet zullen hebben doordat het afscheid en de dagen dat hun kindje nog bij hen mag zijn, loopt zoals zij dat wensen. In het boekje worden ideeën aangereikt over hoe je je kunt en zeker mag voelen, over tastbare herinneringen, over hoe de omgeving erbij te betrekken maar ook over praktische zaken.

Dag kleintje... is de winnaar van BoekGoud 2012!!

From the book

Naaste omgeving

Naaste familie en met name grootouders hebben vaak dubbel verdriet. Ze hebben hun kleinkind verloren en voelen ook het verdriet van hun eigen zoon of dochter. Bovendien worden ze ook vaak betrokken bij de opvang van de andere kindjes. Dit kan hen overigens ook troost bieden.

Voor dierbare vrienden is het ook een shock om het verschrikkelijke nieuws te horen.
Ze waren voorbereid op een blijde boodschap, maar niet hierop. Veel mensen weten ook niet zo goed hoe ze moeten reageren, omdat ze het zo verschrikkelijk vinden, je niet tot last willen zijn en je ook niet willen kwetsen.

Het kan troost bieden om je verdriet te delen. Als je vrienden en familie je op één of andere manier kunnen helpen, kan dit hun gevoel van machteloosheid een beetje wegnemen. Vraag hen om een taak op zich te nemen die jou echt helpt. Het kan van alles zijn: enveloppen schrijven, een tekst voordragen, eten verzorgen of wat dan ook.

Zoals eerder aangegeven, is het goed mogelijk dat je trots bent op je kindje. Je wilt hem of haar dan graag laten zien. Iedereen heeft tenslotte de zwangerschap zien ontwikkelen. Je hoeft niet te aarzelen dit te doen. Iedereen kan en mag voor zichzelf uitmaken of hij je kindje wil zien. Besef wel dat jij ‘meegroeit’ met de situatie, maar dat het voor anderen op een ander moment een shock kan zijn.

About the author

"Ik ben getrouwd en moeder van vier kinderen, drie dochters en een zoon. In 2010 is ons derde dochtertje net voor de geboorte overleden. Ik heb veel verdriet gehad om het verlies van ons dochtertje. Maar ik ben ook dankbaar voor het mooie afscheid. Andere ouders gun ik ook een fijn afscheid. Daarom heb ik dit boekje samengesteld: als ondersteuning voor lotgenoten, maar zeker ook als eerbetoon aan mijn engeltje, Bregje*."

Reviews

2013-03-24 14:30:29 | By: patricia
Wow, Susan wat mooi zeg. Mooi gedaan , wat een trots gevoel he ! Is het nu voortaan te koop via deze webwinkel ? Gefeliciteerd ermee enne ....ja ik voel me ook heel trots en blij dat ik eraan mee heb mogen werken Jammer dat mijn naam niet bij 'illustraties' staat. Groetjes Patricia.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Dag kleintje... Troost door een persoonlijk afscheid

Author:

Susan Kerckhoffs

Category:

Bereavement

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5 liggend

Release date:

07-12-2012

ISBN:

978-94-620-6546-8 / 9789462065468

Price:

€ 14,95

Language

Dutch