Cover voorkant
Van strijd tot overgave
Van strijd tot overgave

Van strijd tot overgave

Leontien de Leeuw

Category: Biographies

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Taizé, een oecumenische gemeenschap in Frankrijk. Hier heeft Leontien de Leeuw 16 maanden gewoond, gewerkt en gedeeld in het levensritme van de broeders. In dit boek staan gebundelde verhalen uit haar dagboek. Je leest over grappige, gezellige en hilarische momenten, maar ook over de strijd die ze regelmatig met zichzelf heeft moeten voeren. Ze laat je de grenzen zien waar ze tegenaan gelopen is, en dingen die ze heeft geleerd en ontdekt. Van strijd tot overgave is een mooi, persoonlijk boek dat heel veel mensen die hun weg zoeken in dit jachtige leven, zal aanspreken.

From the book

Het langverwachte werk was eindelijk aangekomen: deep cleaning van de grote kookpotten in de grote keuken! We waren al gewaarschuwd: schoonmaken met een tandenborstel. Niemand wilde het geloven, maar ik weet nu dat het echt waar is! We hebben in deze keuken zeven kookpotten voor ongeveer 600 man en twee voor ongeveer 1000 man. Deze moesten van binnen en buiten schoon gesopt worden, nadat ze de hele zomer in gebruik zijn geweest. Dankbaar werk kan ik je zeggen! We waren met drie meiden aan dit werk begonnen (...) en we klommen elk in een pot, van waaruit we aan onze taak begonnen. Elk hoekje, elk gaatje, alles is gesopt. Het werk was leuk, gezellig en dankbaar, maar ik kan je wel zeggen dat je na zes ochtenden soppen alle spieren in je lijf voelt en je onder de blauwe plekken zit van het op- en afklimmen van die potten. Maar het resultaat mag er zijn!

About the author

"Na de HAVO heb ik mij op het agrarische vlak gestort. Ik richtte mij met studie en werk op dieren, maar toch bleef er altijd iets knagen richting religie. Na mijn reizen naar Namibië en Mongolië, waar ik dicht in contact kwam met de natuur, het leven en mezelf, besloot ik naar Taizé te reizen, een dorpje in Frankrijk met een oecumenisch klooster. Reislust, religie en dieren, het zit in mijn bloed."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van strijd tot overgave

Author:

Leontien de Leeuw

Category:

Biographies

Number of pages:

182

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

06-06-2008

ISBN:

978-90-883-4369-8 / 9789088343698

Price:

€ 18,45

Language

Dutch