Hoe leer je kinderen handwerken

Sylvia Huisman

Categorie: Diversen

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Spelenderwijs kinderen leren handwerken. Dat is de opzet van dit boekje. En als ze er dan ook nog plezier in krijgen, is dat helemaal leuk. Het moet maar eens afgelopen zijn met het idee dat handwerken alleen voor oma is. Aan de hand van dit boekje krijg je een basiskennis van het handwerken. Er staan leuke tips in voor onder andere cadeautjes, en simpele patroontjes. Veel handwerkplezier!

Uit het boek

Om te beginnen Als je kinderen, en dan met name jonge kinderen, wilt leren handwerken, gaat het in de eerste plaats om de gezelligheid van het met elkaar bezig zijn. Een achtergrondmuziekje, af en toe limonade met wat lekkers helpt hier héél goed bij! Laat tevens zien wat het eindresultaat wordt. Dit houdt ze enthousiast, maar betekent ook dat je nu zelf aan de slag zal moeten gaan om voorbeeldjes te maken! Begin de allereerste keer met iets eenvoudigs en aantrekkelijks. Makkelijke borduurkaarten, gekocht of zelf gemaakt, met felle kleuren of om zelf in te laten kleuren. Verder gaat het erom de kinderen vanaf het begin alles zelf te laten doen. De volgende stap is het kruissteekje (fig. 1) en het stiksteekje (fig. 2). Ook hiervoor zijn in goede handwerkzaken leuke kaarten verkrijgbaar. Zoals voorbedrukt in kleur op gaatjes karton. Gaat dit goed dan kan je ze, zoals de kinderen het zelf zeggen: ‘écht laten borduren!’ op een lapje grof stramien van zo’n 4 à 6 draadjes per cm. Bijvoorbeeld een speldenkussen of een boekenlegger, simpele voorwerpjes die in enkele middagjes klaar kunnen zijn.

Over de auteur

"Ik ben eigenlijk altijd al met handwerken bezig geweest en volg nog steeds diverse cursussen. Maar het begon zo’n 8 jaar geleden toen een moeder van school naar mij toekwam om te vragen of ik haar dochter wilde leren handwerken. Vanaf die tijd geef ik kinderen in de leeftijd van 7 tot 15 jaar handwerkles bij mij thuis. Ik vind het heerlijk om te zien hoeveel plezier zij hieraan beleven."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Hoe leer je kinderen handwerken

Auteur:

Sylvia Huisman

Categorie:

Diversen

Aantal pagina's:

38

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

06-06-2008

ISBN:

978-90-8834-361-2 / 9789088343612

Vaste prijs:

€ 14,45