Het gehate geluk

R.J. Cros

Category: Novels

€ 18,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een jong, arm, gezin wil na de oorlogsjaren uit de armoede geraken. Gezinshoofd Constant en zoon Rob doen er alles aan om zich uit de behoeftigheid te werken. In de gouden jaren ‘60 laat Rob niets onverlet te trachten een imperium uit te bouwen en ondertussen wraak te nemen op al wie zijn ouders ooit tekort heeft gedaan. Zijn hectische leven wordt doorkruist door leden van een hovaardige familie waar hij ongemeen hard mee afrekent. Rob weet wat hij wil en schuwt geen wanpraktijken. Dit heeft desastreuze gevolgen! Het verhaal kent na een climax van seks en machtsmisbruik een verrassend slot.

From the book

“Ik verwittig je, ik zie dit niet als louter bediendewerk. Ik zal de taakinhoud niet juist kunnen afbakenen. Ik wil van u soepelheid, inzet, marktonderzoek en indien nodig strikte geheimhouding.”
Christine voelde in zichzelf een drang van jeugdige sensatiezucht.
“Het ruikt naar bedrijfsspionage.”
Rob deed alsof hij dit laatste niet had gehoord en stelde zijn ultimatum.
“Ben je in of ben je uit? Eens of niet? Onvoorwaardelijk.”
“Eens. Onvoorwaardelijk.”
Christine sloot hiermee een ongeschreven contract dat diepgaander en meer verplichtend was dan gelijk welke tekst maar waarvan ze toch nog kon afzien indien het echt nodig zou zijn. Hij buitte haar jeugdig enthousiasme uit en wist hij dat ze ver, heel ver wou gaan om deel uit te maken van het vooropgestelde succes. Hij voedde haar wil om haar familie te bewijzen dat ze de grote mensenwereld aankon. Ze zou zich kunnen manifesteren en zich losrukken van de betutteling die ze als kind steeds had moeten ondergaan. Hij beloofde haar dat ze aan de zijde van hem als coming-man carrière zou maken en mee zou oogsten van zijn rijkdom. Het gesprek verliep bijzonder enthousiast en werd beëindigd met een kuise wangkus. De oppervlakkigheden tussen hen waren opgebroken en die kus was een logische bezegeling van hun geheime afspraak. Toch had Christine geweigerd dat hij haar naar de studio zou brengen. Hij had dit nog nooit gedaan en nu hoefde het voor haar ook niet. Rob was hierdoor enigszins verwonderd maar stelde zichzelf hierover geen verdere vragen.

Christine vroeg zich af of hij met haar wel verder in zee wou gaan als hij haar beter leerde kennen... als hij haar geheim zou ontdekken.

About the author

"Ik ben geboren en opgegroeid te Mechelen, een jaarverblijf in het mooiste dorp van België Rekem en momenteel woonachtig in de Rupelstreek: hierdoor heb ik door omstandigheden zowel kennis van het leven als ambtenaar evenals dat van zelfstandige. Tijdens mijn jeugd schreef ik kortverhalen (waarmee ik ooit een prijsje won), later ook emotionele momentopnamen die ik ‘mijn persoonlijke cursiefjes’ noemde. Huidige vrije tijd heeft geleid tot deze ontspannende toch boeiende debuutroman."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het gehate geluk

Author:

R.J. Cros

Category:

Novels

Number of pages:

240

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-12-2012

ISBN:

978-94-620-6567-3 / 9789462065673

Price:

€ 18,45

Language

Dutch