ongewoon gewoon

Tino van Kampen

Categorie: Biografieën

€ 17,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Ongewoon Gewoon’ is niet alleen een kijkje in het leven van de kunstenaar Niels Snoek, maar geeft ook op soms vermakelijke wijze een tijdsbeeld gedurende 1948 tot en met het heden weer. Maak kennis met de jonge creatieve Niels die al vroeg in aanraking komt met het kunstenaarsleven; met de onnavolgbaar creatieve adolescent, die samen met anderen het snoezelen ‘uitvindt’; met de dichter op het amoureuze pad; maar ook met de man die op diep filosofische wijze nadenkt over het bestaan en zijn plaats daarin.

Uit het boek

Ineens, schijnbaar zonder enige aanleiding, dringt hij zich op. Het plekje in de periferie van mijn hersenen is hem blijkbaar te benauwd geworden. Ik ben de enige die hem uit zijn keten kan bevrijden. Even schenk ik hem aandacht, dan verwatert zijn beeltenis. Op dat moment weet ik nog niet dat er ‘iets’ moois in gang is gezet. Dagen later vind ik zijn naam op het internet. Na een muisklik op een link verschijnt zijn website op het beeldscherm van mijn computer: ‘religieuze - spirituele kunst’. Langzaam scroll ik over de pagina’s. Vanaf het digitale schildersdoek prikkelt een diversiteit aan kleuren en patronen mijn zintuigen. Dan beland ik bij het kopje gedichten. Ik klik het aan. Mijn blik glijdt over de diverse regels. Gebiologeerd sta ik stil bij de woorden: “Nu ...nu de ochtendzon ons streelt.” Woorden die mij even blij maken. Langzaam glijdt het pijltje van de muis over het scherm. Websites worden aangeklikt en ineens zie ik vrolijke beelden: ‘beelden van Pien’. Achter Pien blijkt zijn vrouw Ineke schuil te gaan. Nieuwsgierig geworden besluit ik diezelfde dag om per e-mail contact met hem op te nemen. De eerste regels, van reactie zijn: “Tino, je verrast me.” Een afspraak wordt gemaakt.

Over de auteur

"Ik ben in 1961 geboren in het voormalige vissersdorp Pernis. Tijdens een cursus letterkunde, eind jaren negentig, verdiepte ik mijn belangstelling voor de Nederlandse literatuur. Het schrijven van verhalen en gedichten zijn daar het plezierige gevolg van. Juli 2010 zag ‘ik wil je iets vertellen’, een dichtbundel van mijn hand, het levenslicht. In 2011 maakte ik samen met mijn vriend Niels Snoek de rijk geïllustreerde glossy ‘De vogelaar en de niet-vogelaar’."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

ongewoon gewoon

Auteur:

Tino van Kampen

Categorie:

Biografieën

Aantal pagina's:

162

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

21-12-2012

ISBN:

978-94-6206-572-7 / 9789462065727

Vaste prijs:

€ 17,45