Het geluk wandelt mee

Sanne Vos

Category: Travel

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een pelgrim, op weg naar Santiago de Compostela. Hartje winter dwars door Spanje. Rugzak op en lopen maar, duizend kilometer moederziel alleen. Tijd genoeg dus om na te denken, ervaringen genoeg voor een heel leven. Sanne Vos beschrijft haar tocht. Ze geeft je het gevoel alsof je met haar meeloopt door het Spaanse landschap. Ze laat je soms lachen en huilen tegelijk. En als ze je aanbiedt om het laatste stukje op haar rug mee te liften, grijp die mogelijkheid dan met beide handen aan. "Lieverds, welkom! Fijn dat jullie er zijn, we lopen samen! Wèl in stilte graag, dat werkt het best."

From the book

De mis duurt een uur, veel langer dan normaal, en dat midden in de nacht: ik val in slaap. Word wakker wanneer, na de laatste Amen, de hele kerk zich naar voren stort, naar het altaar. Ik sta te reikhalzen over iedereen heen om te zien wat daar nu weer gebeurt. De jongste priester heeft de babypop, het Kindeke Jezus, dat vanavond in zijn rieten mandje was gelegd (vanochtend nog leeg), in zijn handen. We mogen het een kusje komen brengen, op zijn knietje, wat het kindje daar speciaal een stukje voor omhoog houdt. Het knietje is al helemaal kaalgesleten van al die jaren. Iedereen gáát, de hele kerk, volwassen mannen die te trappelen staan van ongeduld, de pubers van het koor, die straks weer op hun brommers wegscheuren, in een spijkerbroek waarvan het kruis op hun knieën hangt, ècht iedereen wil Jezus éven een piepklein zoentje geven. Hard werken voor de priester. Na elk kusje veegt hij razendsnel het knietje schoon, met een wit kanten zakdoekje, maar hij staat er bij te glúnderen, geweldig! Het is een eretaakje, dat is duidelijk. Maar het mooist zijn nog wel de gezichten van de mensen, als ze ‘het’ net gedaan hebben en zich weer omdraaien. Zacht. Geraakt. Ook ik laat me raken. Mijn hart staat wagenwijd open.

About the author

Sanne Vos (1961) schrijft voor de vuist weg, open, eerlijk en spontaan, gevoelig. Ze is een doorzetter en levensgenieter, en tegelijkertijd altijd zoekend. Dit is haar debuut.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het geluk wandelt mee

Author:

Sanne Vos

Category:

Travel

Number of pages:

136

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-06-2008

ISBN:

978-90-883-4401-5 / 9789088344015

Price:

€ 15,45

Language

Dutch